Pedagoški: Savet presudio odlazećem dekanu

Eko Taxi Vranje

Savet Pedagoškog fakulteta u Vranju jednoglasno je podržao dr Draganu Stanojević za izbor na funkciju dekana ovog fakulteta, javlja portalu InfoVranjske izvor iz ove vranjske visokoškolske ustanove.

Ovo telo sastavljeno od 21 člana kompletno se opredelilo za izbor dr Stanojević za dekana, okrenuvši leđa kandidatkinji favoritu odlazećeg v. d. dekana Zorana Momčilovića, Ljiljani Milić.Dr Dragana Stanojević novi dekan Pedagoškog

Ipak, na odluku Saveta presudno je uticala Momčilovićeva namera da promeni njegov personalni sastav.

Momčilović je nameravao da promeni članove Saveta fakulteta iz društvene zajednice, čime je okrenuo gradsku vlast protiv sebe, a uticao je i na ostale članove da mu konačno okrenu leđa. Nikoga na fakultetu nije iznenadilo što se ovo telo jednoglasno odlučilo da novi dekan bude dr Stanojević – objašnjava izvor InfoVranjskih.

Nastavno-naučno veće Pedagoškog fakulteta, međutim, nije bilo jednoglasno u postupku galasanja za novog dekana – 16 glasova dobila je dr Stanojević, a 12 kandidatkinja dr Mitić.

Sada, samo da se radi po zakonu, to je uslov svih uslova pred novom dekanicom – poručuje izvor InfoVranjskih.

Novoizabranom dekanu će u radu pomagati tim prodekana, koji čine prof. dr Danijela Zdravković, redovni profesor za užu naučnu oblast Sociologija, prof. dr Nela Malinović Jovanović, redovni profesor za užu naučnu oblast Metodika nastave matematike i prof. dr Siniša Stojanović, redovni profesor za užu naučnu oblast Pedagogija, saopštio je fakultet.

S. Kostić    1. Mile 16/09/2021

    Ostavi komentar