Vranjska reka u jutarnjem izdanju: Građani tvrde – Zna se ko zagađuje REKUGrađani Vranja javljaju da je voda Vranjske reke u četvrtak 15. juna ujutro bila na prelazu između tamno plave i tamno crne boje.

Voda ove reke je najpre poplavila, a zatim pocrnela oko sedam sati nizvodno od benzinske Eko pumpe, tako obojena tekla je prema Donjem Vranju i dalje ka Južnoj Moravi.Indikativno je da se „farbanje” Vranjske reke crnom bojom događa uvek na istoj lokaciji, nizvodno od Eko pumpe, ove godine u dva navrata, a prošle godine više puta, s tim što je zapamćen deveti septembar 2022. kada je voda u ovoj reci dobila boju čokoladnog mleka.

Građani koji su javili portalu za tamnu nijansu plavo-crne boje vode u Vranjskoj reci izrazili su sumnju da fabrike neprečišćene otpadne vode ispuštaju u ovaj vodotok i time uzrokuju opasan ekološki akcident.Čudi nas da državni i gradski organi nadležni za ekologiju i zaštitu životne sredine ne reaguju, verovatno ne žele da se zameraju moćnicima iz lokalne privrede, a računaju i na jake kiše zbog kojih nabuja Vranjska reka i očisti i vodu i rečno korito, pretpostavljaju građani donjeg dela Vranja.

InfoVranjske.rs su mejlom uputile pitanje o zagađenju Vranjske reke  Odeljenju inspekcijskih poslova, inspekciji za ekologiju, a dobijeni odgovor će objaviti bez ikakvih izmena.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. СРБИН 17/06/2023
    2. Selena 17/06/2023
    3. Cirkus 17/06/2023
    4. Tričko Prvi 18/06/2023

    Ostavi komentar