Vranjska reka: Tužni PRIZORI koji NE nestajuNa nekoliko „mostova“ u Vranju može se videti Vranjska reka koja protiče ispod zaštitnih ograda, ali je glavno pitanje šta građani ovog grada mogu da vide.

Mogu da vide promenu boja gradske reke, mogu da vide izlivanje odpadnih materijala iz fabrika i klanica.Zabrinuti građani su više puta ukazivali na ovaj šokantan prizor.

Smeće koje zagađuje životnu sredinu je uobičajen problem na bilo kojoj gradskoj lokaciji. Ipak, bacanje otpada u vode stvara posebnu štetu. Vranjska reka je mala, a pritom podseća na deponiju.Kada padne kiša, nastanu ogromni problemi. Reka podiže svoj nivo i velika količina vode stvara problem okolini. Potom krene i bujica blata koja nosi sve pred sobom.

Iako u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole pokraj Vranjske reke ne postoji zaštitna ograda i sve je uraslo u ambroziju i koprive, može se primetiti da u tom delu prolazi reka. To je jedna od lokacija gde se javljaju svi prethodni problemi. Jedan od srednjoškolaca nije sakrio razočarenje.

Kada je prošli put bila oluja, sedeo sam u školskom dvorištu. Tada je reka ličila bukvalno na čokoladno mleko. Nije realno koliko je to blata, rekao je učenik Ekonomske škole za porta InfoVranjske.rs

Poražavajući prizori Vranjske reke i zabrinuti sugrađani dovoljno govore koliko su čiste reke važne za prirodu i društvo.

V. Ilić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. okruglo pa na ćoše 09/09/2022
  2. Pera Vranjanac 09/09/2022
  3. Tričko 09/09/2022
  4. Boris 09/09/2022
  5. Tane 09/09/2022

  Ostavi komentar