TENDER Grada vredan PET milijarde dinara SUSPENDOVAN: „Viša sila“ stopirala POSTUPAK

Eko Taxi Vranje

Javna nabavka Grada Vranja za izbor privatnog partnera i dodelu javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu obnovljivih izvora energije, drvne biomase i prirodnog gasa, vredna bezmalo pet milijarde dinara je suspendovana, saznaje portal InfoVranjske.rs.

Status postupka je SUSPENDOVAN radi zaštite prava i to pred isticanje roka za podnošenje ponuda, 31. januar 2023. godine u 12 sati, a od prošlog leta status postupka u ovoj javnoj nabavci Grada bio je OBNOVLJIV sa rokom za ponude do 28. juna 2022. godine.Tender je Grad Vranje obnovio, jer su ponude dve beogradske firme, „ENERGY CONSTUCTION“ i „BIOMASA GRUPA“ bile ocenjene kao „neodgovarajuće i neprihvatljive“.

I na obnovljenoj javnoj nabavci Grada Vranja za izbor privatnog partnera u okviru javno-privatnog partnerstva za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JP „Novi dom“, procenjena vrednost iznosila je 4.999.176.000 dinara.

InfoVranjske.rs su nezvanično saznale „da je nastala suspenzija ove krupne javne nabavke zbog zaštite prava ponuđača“, ali su zarad profesionalog pisanja o novonastaloj situaciji mejlom uputile pitanja gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, njegov odgovor još uvek nije stigao na adresu portala, ali će ukoliko stigne biti objavljen u celosti i bez izmena.

Napominjemo da je Grad Vranje pokrenuo ovu proceduru na pomenutom tenderu u OTVORENOM POSTUPKU, ali je „viša sila“ iz Beograda donela odluku da ovaj tender privremeno zatvori izmenom statusa postupka, odnosno, suspenzijom javne nabavke.

Na kraju, podsećamo, Grad Vranje je pokrenuvši tenderski postupak vredan skoro pet milijarde dinara, a ne očekujući ovakav rasplet, suspenziju javne nabavke, istrčao pre vremena, davanjem zemljišta u javnoj svojini „Novom domu“ bez naknade, što je pravo gradske vlasti kada se radi o njegovom „javnom čedu“, tj, preduzeću.

Lokalna javnost ipak s pravom postavlja pitanje da li bi Grad Vranje zemljište u javnoj svojini bez naknade ustupio preduzeću koje obavlja posao daljinskog grejanja, a da se radi o privatnoj firmi koja, kao i „Novi dom“, radi posao od javnog interesa.    1. Ariton 30/01/2023
    2. Radnik 30/01/2023
    3. Era 30/01/2023
    4. In vitto veritas 30/01/2023

    Ostavi komentar