Surduličani GLAVNI FAVORITI za Viši sudSudija Višeg suda u Vranju biće izabran među dvoje kandidata iz Surdulice, ocenjuju za InfoVranjske izvori iz ovdašnjeg pravosuđa, reagujući na vest na portalu pod naslovom „Viši sud: Gusto rešeto za izbor jednog sudije“.

Po ovom izvoru, „šanse da postanu sudija Višeg suda u Vranju imaju samo dvoje kandidata, Goran Tomić i Sanja Stojković“.Goran Tomić je sudija Osnovnog suda u Bujanovcu, ali je Surduličanin. Ne sporeći da se radi o stručnom i korektnom sudiji, mislim da će biti u najužem izboru za sudiju Višeg suda, jer zbog uticaja politike na pravosuđe, ubeđen sam, važnije je što je iz Surdulice nego što je dobar sudija – objašnjava izvor portala.

Po njegovim rečima, isto važi i za Sanju Stojković koja je sudija u Osnovnom sudu u Surdulici.Znam da će Visoki savet sudstva prilikom predlaganja kandidata za sudijsku funkciju u Višem sudu u Vranju podleći uticaju politike, pa iz tih razloga smatram da će ili Tomić ili Stojkovićeva biti izabrani za sudiju Višeg suda – kaže izvor InfoVranjskih.

Viši sud u Vranju FOTO Info Vranjske

Više primera ne samo u vranjskom pravosuđu pokazuju da su Surduličani dobili funkcije u Vranju, ali ne po kriterijumu stručnosti, već na osnovu „zavičajnog faktora“.

U oba tužilaštva u Vranju imate kadrove iz Surdulice koji se nisu proslavili objektivnošću i nezavisnim radom, načelnik Pčinjskog okruga je iz Surdulice, šefica Poreske uprave i da ne nabrajam dalje –  navodi izvor portala.

VIŠI SUD: Gusto rešeto za izbor novog sudije

VIŠI SUD: DEVET KANDIDATA za jedno sudijsko mesto

Insajder portala InfoVranjske je ipak „zaboravio“ da primeti da je iz Surdulice i Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i prvi naprednjak Pčinjskog okruga!

Podsećamo, Visoki savet sudstva je 7. jula ove godine raspisao konkurs za izbor jednog sudije Višeg suda u Vranju, a na konkurs za tu sudijsku funkciju prijavilo se devet kandidata.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Dace 09/09/2021
  2. GPV 09/09/2021
  3. Nn 09/09/2021
  4. SNS 09/09/2021
  5. pera 10/09/2021

  Ostavi komentar