Predizborna obećanja (II): Dom za STARE, projekat koji se više NE SPOMINJEDom za stare u Vranju projekat je obećavan još pre više od jedne decenije, a sadašnji gradonačelnik Slobodan Milenković ga je zvanično i najavio u svom ekspozeu iz 2016. godine na početku prvog mandata.

Međutim, starački dom nije izgrađen do današnjeg dana i uopšte se ne spominje kao potencijalni projekat. Prvobitna dilema je bila da li graditi dom u Vranjskoj Banji ili Vranju. Kao lokacija zamišljana je zgrada hirurgije, nakon završetka novog hirurškog bloka.Kada je ova tema pre desetak bila aktuelnija za razliku od sad kad se ne pominje, dolazilo je do preklapanja oko lokacije centra za stare između predsednika PUPS-a u Vranju Gradeta Jovanovića i direktora Zdravstvenog centra Uroša Trajkovića, što je prenosio portal eKapija.

Izgradnja jednog ovakvog objekta iziskuje mnogo novca, tako da sada projekat razvijamo u drugom pravcu. Postoji objekat u Vranjskoj Banji koji bi mogao da se uredi, adaptira i pretvori u dom za stare, naravno uz pomoć donatora i Vlade, govorio je tada Jovanović.Direktor “Zdravstvenog” Trajković je sa druge strane mislio da je zgrada Hirurgije idealna za navedenu namenu.

Zgrada koja je zadužbina “Jovana Jankovića Lunge“ i ne može se koristiti za drugu namenu, osim za neku ustanovu zdravstvenog tipa, više je nego idealna lokacija. Potrebno je ulaganje, ali sigurno ne koliko za adaptaciju, rekao je tom prilikom direktor Trajković.

Ništa nije izvesno u ovom projektu, ali Pčinjski okrug ima samo jedan dom za stare u Surdulici, a Vranju je taj objekat definitivno potreban zbog velikog broja starih osoba u gradu.

V. ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jovan 16/11/2023
    2. no comment 16/11/2023
    3. Caca 17/11/2023

    Ostavi komentar