Novi NAPREDNJAČKI uspeh: Jović pozorište pretvorio u BIOSKOP

Eko Taxi Vranje

Generacije pozorišnih umetnika u Vranju godina su pokušavale da naprave profesionalno pozorište koje će biti u rangu svih ostalih teatra u Srbiji.

Pozorištu Bora Stanković bilo je potrebno skoro 100 godina da napokon stane u red prvih, i time stekne prava da učestvuje na mnogih profesionalnim festivala širom tadašnje zemlje.Dok je naprednjaku Joviću bilo potrebno svega nekoliko godina da pozorište vrati na samo početak.

U 2021. godini u pozorištu Bora Stanković u Vranju odigrano je svega 53 predstave ovog teatra, dok je u istoj godini odgledano 114 filmskih „predstava“.

NEVEROVATAN BLAM: Zaboravili da obeleže 125. godišnjicu POZORIŠTA!

Računica je ovde poprilično prosta, građani Vranja koji odvajaju više od 55 miliona dinara godišnje za rad ove ustanove imali su priliku da pogledaju predstavu na svakih šest dana.

Podsećamo, kada pozorište nije bilo, kako je tvrdio Jović, „najmorednije u Srbiji“, građani Vranja za mnogo manji novac imali su četiri predstave nedeljno na repertoaru ovog pozorišta. Plus godišnji mataron dečijih predstava.

Ali, avaj.

Prema zvaničnim podacima, dobijenih na osnovu informacija od javnog značaja, pozorišta „Bora Stanković“, domaće predstave pogledalo je svega 2949 gledalaca, ili oko 55 prodatih karata po predstavi.

A, POZORIŠTA ako se sete, sete se ….ali ga uvek ZABORAVE

Ukoliko ovaj broj prevemo u novac, za jednu prodatu pozorišnu kartu u ovom „najmodernijem pozorištu“ građani Vranja moraju da plate 22.000 dinara poreza gradu, kako bi pozorište moglo da ima ovoliki budžet.

U 2021. godini u ovom teatru prikazano je ukupno 114 filmova, koje je pogledalo skoro 11.000 gledalaca.

I ovde se ne radi o tome da li Vranjanci vole pozorište ili ne, jJer se ta stvar ne dovodi u pitanje kada pričamo o gradu koji svoju pozorišnu kulturu gaji 126. godina.

I ne ovde nije ni stvar samo naprednjaka, jer naprednjaka ima i drugim pozorištima, pa tamo nema bioskopa.

Spasoje Ž. Milovanović nije uveo bioskop u Narodnom pozorištu Niš, a dobio je orden od predsednika Vučića,

Orden je dobilo i Narodno pozorište Užice, ali sigurno ne zbog bioskopa.

Ovde je činjenično stanje jasno, vranjski teatar za 126 godina spao je od Radoja Domanovića do Nenada Jovića.

Ali i to je neko imenovao za rukovodioca, zar ne?

Mihajlo Babačko Stojković  1. Aco srbine 16/02/2022
  2. Coce 16/02/2022
  3. necko 16/02/2022
  4. Kuke kukic 16/02/2022
  5. Če Gevara 16/02/2022
  6. Bugarin bosilegrad 16/02/2022

  Ostavi komentar