NENAD JOVIĆ – Iz MERKATORA na čelo POZORIŠTA

Eko Taxi Vranje

Direktor iz hipermarketa: Nenad Jović

Nenad Jović (SNS), diplomirani ekonomista iz Vranja koji je imenovan za v.d. direktora Pozorišta „Bora Stanković“, predstavlja najveću nepoznanicu među kadrovima nove vlasti.Do sada profesionalno nije bio angažovan u kulturi, a na čelo teatra došao je iz privrede, preciznije trgovine jer je u poslednje vreme bio radno angažovan u jednom hipermarketu u Vranju.

– Spreman sam da rukovodim i upravljam  ustanovom sa velikom reputacijom u gradu i državi.

To je za mene veliki izazov, a i ljubav prema pozorištu gajim od malih nogu – rekao je Jović u izjavi za portal Vranjske.

On je dodao da će njegovi prvi potezi biti „uspostavljanje i održavanje dobre pozorišne klime, negovanje visokog stepena profesionalizma i umetničkih standarda“ u teatru.

Kada je reč o prioritetima u radu, on ističe dekontaminaciju zgrade pozorišta, zagađene kontaminiranim uljem „oplatol“ koje je korišćeno tokom prve faze obnove pozorišta za premazivanje betona.

– Renoviranje objekta i omogućavanje zaposlenima da normalno rade najveći je problem – kazao je on.

Jović je rođen u Vranju 1980. godine.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Radio je u kompanijama „Idea“ i „Merkator S“ na više pozicija.

U karijeri ima iskustva rada na poslovima rukovodioca ekonomsko–finansijskog sektora, te inspektoratu kancelarijske kontrole pravnih lica u Ministarstvu finansija – Poreskoj upravi u Vranju.

S. Cvetković  • Ostavi komentar