A, POZORIŠTA ako se sete, sete se ….ali ga uvek ZABORAVE

Eko Taxi Vranje

Direktor pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, Nenad Jović, ponovo je po svemu sudeći zaboravio da obeleži 30. januar, “Dan vranjskog teatra”, dan kada je u ovom gradu odigrana prva pozorišna predstava, “Gorski vijenac” koji je premijerno odigrana pre 126. godina, predstavu je režirao Radoje Domanović sa učenicima Gimnazije.

Podsećamo da je Domanović je u Vranju radio po kazni, ali nije propustio priliku da uradi veličanstvenu stvar za ovo mesto i za svoju zemlju.Sa druge strane danas imamo Nenada Jovića je nagrađen za svoje stranačko zalaganje, pa je dobio fotelju u Pozorištu, jer po svemu sudeći niko ozbiljniji nije hteo da se bavi kulturom.

Kao svaki iole “pametan” naprednjak Jović zna da istorija počinje od njih pa je i ove godine svesno ignorisao taj datum, jer važniji je Dan grada od tamo nekog datuma kada je u Vranju odigrana prva pozorišna predstava.

Sa zvaničnog sajta pozorišta Bora Stanković Vranje

Situacija je jasna ili je pozorišni trio Jović (direktor) -Jovanović (umetniki rukovodilac)-Stojković (tehnički upravnik) zaboravio da je 30. januar, veliki dan za ovu ustanovi ili ovaj trio to i nije znao.

Gradski oci očigledno su zadovoljni ovakvom situacijom, jer zašto bi oni slavili 126. godine nečega što nisu sami stvorili.

Sam Jović osim što je zaboravio da makar simbolično saopštenjem za javnost obeleži najpre 125. pa zatim i 126. godina od prve pozorišne predstave, ući će u istoriju jer je za vreme njegove vladavine u januara mesecu, 2022. godine odigran je rekordno mali broj predstava, svega tri iz produkcije ovog teatra.

Repertoar za januar: FOTO Pozorište Bora Stanković Vranje

Vranjskoj pozorišnoj publici ostaje samo da se nada da će Jović, možda jednog dana zaboraviti da dođe na posao.

Na kraju, ostaje da se zahvalimo Ansamblu Stanislav Binički, jer su oni 30. januara, održali svoju probu u pozorištu Bora Stanković, pa tako je bar neko, slučajno uspeo da obeleži ovaj datum.

Mihajlo Stojković Babačko    1. Kupinac 31/01/2022

    Ostavi komentar