Narodna stranka TRGOVIŠTE: Da se oglase PREDSTAVNICI vlasti o HAPŠENJU bivšeg DIREKTORAOO Narodne stanke u Trgovištu objavilo je saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti bez dodatnih izmena.

Prošlo je više od jednog dana, a „nepotvrđena vest* u našoj opštini Trgovište zauzima glavni mesto u javnosti i među građanima.Za sada nemamo zvaničnog saopštenja nadležnih tužilaštva i policije, ali je izvesno da je MUP u ovom malom mestu priveo  jednog o pozicioniranih funkcionera. Srpske Napredne Stranke.

Naime, u samom mestu Trgovištu se sve više potvrđuje veste da su pripadnici MUP-a, posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije, po nalogu posebnog Odeljenja za korupciju, Višeg javnog tužilaštva u Nišu, juče, u ranim jutarnjim satima priveli i odredili zadržavanje do 48 sati, bivšem dugogodišnjem direktoru  JP Komunalac iz Trgovišta, P.S. (1951), inače nakon smene  sa mesta direktora isti je postavljen za predsednika Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća.

Nezvanično smo došli do saznanja, da se sumnjči za više desetina koruptivnih krivičnih dela od (utaje, zloupotrebe položaja, trgovine uticajem i sl), koje je policija prikupljala i dokazivala unazad mesec i više danai.

Ovo je dobar znak za narod i državu, da je i aktuelna vlast, koja je stvarala i stvara takve pozicije i funkcionere, shvatila da je društvo inficirano, i da se mora čistiti.

Da li će ovo privodjenje pravdi, odmotati klupko u našoj maloj opštini Trgovište , pa iz klupka odmotati i druge aktere korupcije koja cveta u nevidljivoj opštini na krajnjem jugu, ostaje kao nada u nadležne institucije MUP-A kao i tužilaštva.

Svakako, ovaj potez organa državne uprave, odnosno tužilaštva i policije, želimo da pohvalimo i nadamo se da neće stati na ovome, jer ovakvog materijala poput koruptivnih radnju ima u izobilju u opštinskoj upravi i javnim preduzećima opštine Trgovište.

Postavljamo pitanje lokalnim vlastima u Trgovištu, koja ima obavezu da informiše svoje građane koji su ih postavili na  svoje funkcije, o ovom i svakom ovakvom događaju, zašto ćute?

Tražimo od vodećih i čelnih ljudi opštine Trgovište da se javno oglase i objasne o čemu se radi, ako je njihov dugogodišnji funkcioner SNS-A i direktor Javnog Preduzeća Komunalac u Trgovištu priveden od strane nadležnih organa???

Saopštenje je potpisao Marko Krstić, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Trgovište.  1. Da 29/10/2022
  2. Vikiliks 29/10/2022
  3. Solncepek 29/10/2022
  4. DISKRETNO 30/10/2022
  5. Bugarin bosilegrad 30/10/2022
  6. Solncepek 31/10/2022

  Ostavi komentar