Kosovska u blokadi: Pešaci napred, vozila stop!

Eko Taxi Vranje

Kosovska ulica je potpuno blokirana za saobraćaj ispred mosta na Sobinskoj reci, prohodna je jedino za pešake, a automobili prema Bunuševcu, gradskom groblju i selima mogu „obilaznicama“ koje su dvostruko i trostruko duže od blokiranog puta, uverio se portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Signalizacija ispred mosta na Sobinskoj reci blokirala je saobraćaj i u pravcu ulice Pere Cvetanovića, najkraćoj obilaznici na putu prema Bunuševačkom groblju.Taj obilazak više ne važi, jer se preko mosta ne može, pa nama vozačima ostaju dve alternative, kraća, da skrenemo u Mišarsku, pa u Gnjilansku i Ratka Pavlovića i izađemo na Kosovsku kod Ogledne stanice, to je dvostruko duži put, jada se ispred svoje kapije Vranjanac iz Kosovske ulice u blizini Gradskog stadiona.

Druga obilaznica je po njegovim rečima „trostruko duža“.

Vranjanci iz gornjeg dela grada mogu Cetinjskom ka Sobini, pa Fruškogorskom preko mosta naSobinskoj reci, zatim, ulicom Blagoja Parovića izlaze na Kosovsku, a za one koji slabije poznaju Vranje savetujem da ne skreću vozilima u Južnomoravsku, pa u Darinke Stamenković, jer nema mosta na Sobinskoj reci od Šapranca do Sobine, ističe sagovornik portala.

Primećuje se da je Kosovska ulica bez gotovo ikakvog saobraćaja od Gradskog stadiona do blokade na mostu na Sobinskoj reci, pusto je i depresivno bez vozila i sa malim brojem prolaznika-pešaka.

Radnje od stadiona do mosta beleže promet na minimumu, nikada nam nije bilo teže nego od kako su krenuli sa rekonstrukcijom kanalizacione mreže, jer to predugo traje, protestuje vlasnik radnje mešovitom robom u Kosovskoj ulici u blizini Gradskog stadiona.

Podsećamo, rekonstrukcija kanalizacione mreže i Kosovske ulice počela je u prvoj polovini avgusta, a kraj radova na ovom projektu se ne nazire niti su o tome mogli nešto da kažu radnici izvođača, firme „Saba Belča“ iz Preševa.    1. Miki 14/10/2022

    Ostavi komentar