Vranje – grad u fazi RASKOPAVANJA

Eko Taxi Vranje

Leto 2022. godine u Vranju biće zapamćeno po raskopavanju gradskih ulica u užem i širem centru i nevraćanju u prethodno stanje, što pokazuju fotografije raskopanih ulica koje čine težom ionako mučnu svakodnevnicu najvećeg broja građana.

Trenutno je u fazi raskopavanja ulica Kralja Milana, počev od zgrade Grada i Osnovnog suda u Vranju prema Gornjoj čaršiji, saobraćajnice izuzetno značajne koja povezuje grad i druga susedna mesta sa Poljanicom i leskovačkim krajem.Ulica Matije Gupca u kojoj se nalazi zgrada Policijske uprave prošla je fazu raskopavanja, ali nije vraćena u prethodno stanje, već je samo popunjen raskopani deo i tako ostavljen građanima i njihovim vozilima da prolaze preko kolovoza koji je gori i od najgoreg makadama.

U petak 12. avgusta raskopana je i Marička ulica koja ima značaj regionalnog putnog pravca, poznata kao stari put od Vranja do Vranjske Banje, Vladičinog Hana kojim se dalje saobraća prema Leskovcu, Surdulici i granici sa susednom Bugarskom.

Marička je „poprečno“ raskopana zbog priključka novog dečjeg vrtića na vodovodnu mrežu, taj „šanac“ je popunjen zemljom, ali se ona slegla, pa vozila usporavaju prilikom prolaza preko te „kanal prepone“ kao da je u pitanju „ležeći policajac“.

Kosovska ulica je takođe raskopana od mosta na Sobinskoj reci prema raskrsnici sa ulicom koja vodi ka industrijskoj zoni u Bunuševcu, u Francuskoj i dalje stoji prepreka na kolovozu zbog nedovršene sanacije havarije na kanalizacionoj mreži.

Kada se ovom spisku pridoda i Karađorđeva ulica sa zemljom popunjenim iskopanim kanalima na kolovozu, sledi jedino moguć zaključak, premnogo za Vranje, premalo za grad!  1. Miki 15/08/2022
  2. Stojko 15/08/2022
  3. Bora 15/08/2022
  4. Misa 15/08/2022
  5. Вр 15/08/2022
  6. Šarplaninac 15/08/2022
  7. Lena 17/08/2022

  Ostavi komentar