Kosovska u BLOKADI: Mukom do Bunuševačkog groblja

Eko Taxi Vranje

Vranjanci koji se iz najvećeg dela grada zapute prema Bunuševačkom groblju, zbog blokade Kosovske ulice, proći će svojim vozilima put Golgote kako bi stigli do večnog počivališta svojih najbližih, saznaje portal InfoVranjske.rs na licu mesta, desetak metara od mosta na Sobinskoj reci prema Oglednoj stanici.

Kosovska je blokirana, mehanizacija preševske firme „Saba Belča“ miruje, kolovoz je raskopan i neupotrebljiv za saobraćaj od broja 77 do 97, pa motorna vozila pre blokade skreću prema «ulici» Pere Cvetanovića.Iz automobila koji staje pred blokadom izlazi žena u crnom i pita kako do Bunuševačkog groblja, gde obeležavaju godišnjicu smrti bliskog rođaka.

Skrenite ovde levo, to je ulica Pere Cvetanovića, tesna je i sa zemljanim kolovozom, ali to još i nije najveće zlo, mnogo je strašnije kada iz suprotnog pravca naiđu druga kola, tada neko mora u rikverc, ako je na početku da se vrati prema Kosovskoj, u suprotnom, onaj drugi mora nazad do Gnjilanske ulice, savetuju ljubazni Šaprančani.

Sva putnička vozila kada „preguraju“ ulicu Pere Cvetanovića, stižu do Gnjilanske i tu se lakše diše, široka je i asfaltirana, pa odatle do ratka Pavlovića, pa opet Kosovskom kako bi stigli na Bunuševačko groblje.

Pešaci takođe imaju teškoće kada se kreću Kosovskom ulicom između brojeva 77 i 97.

U godinama smo, ali se zahvaljujući izvođačima radova osećamo kao atletičari kada se probijamo suženim i oštećenim trotoarima sa puno prepreka, tu su zastupljene sve atletske discipline, skok u dalj, u vis, trka sa preponama i da ne nabrajamo dalje, mučno je i teško naše kretanje razrivenom ulicom, žale se žitelji Ogledne stanice.

A za kraj tužne priče o Kosovskoj ulici, „šlag na tortu“, odgovor radnika izvođača radova iz Preševa dok odmaraju, a na pitanje dokle će trajati radovi i haotično stanje u ovoj ulici.

E, to niko ne zna, a mi najmanje, bili su kratki, ali ubitačni!    1. Vranje+rupa 15/09/2022
    2. Oki 15/09/2022
    3. Maksa 15/09/2022

    Ostavi komentar