FS RIS: FSS u nama ima dobrog i ažurnog saradnika

Eko Taxi Vranje

Fudbalski savez Regiona Istočne Srbije oglasio se saopštenjem za medije povodom najave Fudbalskog saveza Srbije da će Izvršni odbor nacionalne fudbalske organizacije uvesti privremene mere u FS RIS.

Saopštenje FS RIS prenosimo sa neophodnim skraćenjima saglasno portalskom načinu izveštavanja.Povodom tekstova u medijima na temu eventualnog uvođenja vanrednih mera za primenu Statuta, FS RIS želi da informiše sportsku i celokupnu javnost o sledećim činjenicama, prvo, FS RIS do sada nije davao nikakve komentare i odgovore medijima i ovo je prvi put da se oglašavamo na ovu temu.

Na dopis gospodina Jovana Šurbatovića (generalni sekretar FSS) kojim zamera na slaboj komunikaciji i nesprovođenju određenih radnji FS RIS, a sve u cilju usporavanja izvršavanja obaveza FSS prema UEFA i FIFA i najavljuje mogućnost uvođenja privremene uprave u FS RIS, odgovaramo  da je FS RIS postupio po svim nalozima FSS, uostalom, kao i svi regionalni savezi.

Statut FS RIS je prvi usvojen od svih regionalnih statuta, a statuti okružnih i opštinskih saveza su takođe usvojeni blagovremeno čime je FS RIS ispunio sve svoje obaveze.

FS RIS je u nameri da pomogne FSS na sednici skupštine trenerske organizacije usvojio novi pravilnik i spreman je da usvoji vrlo brzo i pravilnik sudijske organizacije odmah po usvajanju pravilnika na nivou FSS.

FSS u FS RIS ima dobrog i ažurnog saradnika i nadamo se da je ovo samo ujdurma nekoliko ljudi koji na nepošten način žele da pobede na predstojećim izborima, jer uvođenje privremenih mera regionalnom savezu u trenutku kada su već raspisani izbori bi bio veliki presedan i paradoks demokratskim principima na kojim se bazira novi Statut FSS.

Tačno je da je po članu 96. Statuta FSS pre uvođenja mera Izvršni odbor FSS dužan da u pisanoj formi upozori subjekte sa tačnim rokovima za ispravljanje nedostataka, a na sednicu IO FSS nije prihvaćeno da prisustvuje zamenik predsednika FS RIS koji bi izneo tačne informacije, pa će na sutrašnjoj sednici sednici FSS generalni sekretar FS RIS o svemu učinjenom obavestiti IO FSS.

Na pitanje kome i zašto odgovara da FSS uvede nezakonite mere u FS RIS, nažalost, nemamo odgovor», piše u saopštenju FS RIS.

Podsećamo, suspendovani fudbalski radnik Novica Tončev je i dalje predsednik FS RIS, pa se namera FSS da uvede privremenu upravu u FS RIS vezuje za sukob sa Tončevim koji je tužio FSS Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

S. Kostić  • Ostavi komentar