Tončevi i FSS na sudu u LozaniPrvo ročište na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani u Švajcarskoj po tužbi Novice Tončeva, predsednika FS RIS, i Stanislava Tončeva, predsednika surduličkog superligaša Radnika, protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog drakonskih kazni za ulazak u sudijsku svlačionicu na prvenstvenom meču Super lige, održano je u četvrtak 13. jula.

Sudija iz Perua saslušao je svedoke, sudije na utakmici Radnik – TSC u Surdulici u šampionatu Super lige, kada su u sudijsku svlačionicu ušli Novica i Stanislav Tončev,a zbog čega ih je Disciplinska komisija FSS kaznila zanranom bavljenja fudbalom, Novice devet, a Stanislava šest meseci.Pomenuti sudija, međutim, odbio je da sasluša svedoke Tončevih, Dušana Mrakića, smenjenog člana Izvršnog odbora FSS, i Ninoslava Spasića, Surduličanina, bivšeg predsednika Sudijske organizacije FS RIS.

Novica i Stanislav Tončev, ubeđeni da je pravda u ovom slučaju na njihovoj strani, tužbom protiv FSS Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, internacionalizovali su srpsku fudbalsku problematiku, tačnije, odnose na relaciji Surdulica – Beograd.Novica Tončev je drakonsko kažnjavanje njega i Stanislava Tončeva u izjavi za medije ocenio „kao pokušaj FSS na čelu sa Nenadom Bjekovićem i Jovanom Šurbatovićem da ga onemoguće da se kandiduje za predsednika nacionalne fudbalske organizacije“.

FSS u svojoj prvoj reakciji na tužbe Tončevih sudu u Lozani, najavio je „da će Izvršni odbor FSS uvesti privremene mere u Fudbalski savez Regiona Istočne Srbije na čijem je čelu Tončev već šest godina“.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Chudo 15/07/2022
    2. Goran G 16/07/2022

    Ostavi komentar