Tri poslanika – dva govora: Bulatović i Stoiljković ćute više od godinu dana u PARLAMENTUAktuelni saziv Skupštine Srbije konstituisan je 3. avgusta 2020. godine, a trojica poslanika sa teritorije Grada Vranja održala su ukupno dva govora.

Sudeći prema navodima sa sajta Otvoreni parlament (otvoreniparlament.rs) oba govora održao je poslanik sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Milan Ilić, poznat i pod nadimkom „Očinji vid“, dok su poslanici sa iste liste – predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju Slaviša Bulatović i predstavnik Pokreta Snaga Srbije – BK u Vranju Momir Stoiljković više od godinu dana u parlamentu ćutali.Ilić se obratio na Osmoj sednici Drugog redovnog zasedanja 22. decembra 2020. godine i na Devetoj sednici Prvog redovnog zasedanja 27. aprila 2021. godine.

FOTO InfoVranjske: Slaviša Bulatović

U decembru 2020. godine Ilić je govorio o zaduživanju Srbije kod UniCredit banke za potrebe finansiranja projekta Ruma – Šabac – Loznica.U tom obraćanju posle iznošenja podataka o samom putu i zaduženju, hvalio je ukupnu izgranju puteva u Srbiji, ali „nije mogao, a da ne pomene činjenicu da postoji mnogo onih koji kritikuju sve što radimo za građane Srbije i za našu Srbiju“, te pominjao standardnih „619 miliona“, „one koji su zemlju doveli do ivice bankrotstva“, ali dodao da „na svu sreću građani Srbije dobro vide ko se za njih bori svih ovih godina i ko radi isključivo u interesu njih i interesu naše Srbije“.

Poslanici sa juga ĆUTOLOZI, BULATOVIĆ najdalje od govornice

U drugom obraćanju, u aprilu ove godine, Ilić je govorio o predlogu zakona o elektronskom fakturisanju, pa kada je završio sa objašnjenjem da će taj zakon unaprediti tranparentnost, pravnu sigurnost i konzistentnost nacionalnog pravnog okvira kojima se reguliše sistem elektronskih faktura, prešao je na elaborat o Draganu Đilasu i „619 miliona“.

FOTO: InfoVranjske.rs – Milan Ilić, jedini govornik među vranjskim poslanicima

Zanimljivo je da je dvoje poslanika iz Vranja ćutalo, a da i onaj koji je dva puta govorio jedva da je pomenuo Vranje i to u kontekstu da niko nije više pažnje obraćao na Vranje nego SNS, te nije pomenuo nijedan problem u gradu, niti u Pčinjskom okrugu.

Da se danas u Srbiji živi bolje, da su plate i penzije veće, da je stopa nezaposlenosti na istorijskom minimumu, da smo lideri u regionu po broju privučenih direktnih stranih investicija i da se cela Srbija gradi. Od severne do južne granice, širom Srbije danas imate gradilište. Čak i jug Srbije i moje Vranje iz kojeg dolazim dugo godina su bili poslednja rupa na svirali svakoj vlasti. Niko na jug Srbije, na Vranje, Leskovac, Niš nije toliko obraćao pažnju kao SNS od dolaska na vlasti 2012. godine“, pomenuo je Ilić Vranje u svom govoru.

Dugi put je pomenuo Vranje kada je pominjao sivu ekonomiju.

FOTO: InfoVranjske.rs – Stoiljković kao naprednjak

Kada govorim o sivoj ekonomiji, moram da pohvalim i Ministarstvo finansija i projekat koji se realizuje poslednjih nekoliko godina, a radi se o nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ i koristim ovu priliku da čestitam mojim Vranjancima koji su pobednici ove nagradne igre za 2020. godinu. Naime, grad Vranje je apsolutni pobednik u kategoriji velikih lokalnih samouprava i ja sam jako ponosan na sve građane Srbije, a naročito na moje Vranjance što su prepoznali ovu meru borbe protiv sive ekonomije koju sprovodi naša država i Ministarstvo finansija i što su svojim delovanjem učestvovali u smanjenju stepena sive ekonomije“, rekao je Ilić.

PREPLAĆENI ĆUTOLOZI: Bulatović zida, Ilić samo naplaćuje

Da ne grešimo dušu, ipak su sva trojica progovorila još jednom, 22. oktobra 2020. kada su rekli „za“ i usmeno glasali da Ivica Dačić postane predsednik Skupštine Srbije.

ASB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Sofija 15/12/2021
  2. Soka 15/12/2021
  3. Аца 15/12/2021
  4. Dragana 15/12/2021
  5. RADE 15/12/2021
  6. Mac sa dve ostrice 15/12/2021
  7. Раде 15/12/2021
  8. Bojan 15/12/2021
  9. Tvrtko 15/12/2021
  10. Бањка 15/12/2021
  11. Luka 16/12/2021
  12. Jebo vas pink i bajke da smo najbolji 16/12/2021
  13. Tvrtko 16/12/2021

  Ostavi komentar