Poslanici sa juga ĆUTOLOZI, BULATOVIĆ najdalje od govorniceBulatović za ćutanje inkasirao 16.000 dnevno! FOTO Vranjske

Poslanici sa juga zemlje u Skupštini Srbije, ukupno njih četvorica, među najvećim su „ćutolozima“ u ovom predstavničkom organu, pokazuju istraživanja sajta mojposlanik.rs.Pčinjski okrug, ili jug Srbije, u Skupštini predstavljaju Slaviša Bulatović iz Vranja, Novica Tončev iz Surdulice, te Fatmir Hasani i Nenad Mitrović iz Bujanovca.

Prema istraživanjima navedenog sajta, Slaviša Bulatović, inače i šef vranjskog odbora SNS-a, za godinu dana, koliko je poslanik u ovom sazivu Skupštine (avgust 2016. – avgust 2017.), za reč se nije javio NI JEDAN JEDINI PUT, pa je njegov skupštinski učinak za govornicom ravan nuli.Socijalista Tončev govorio je jedanput, isto kao i Nenad Mitrović, dok se Hasani skupštini obraćao ukupno šest puta.

Ovako mali, a u Bulatovićevoom slučaju i nikakav učinak, ipak je skupo plaćen, državnim novcem.

Periskop

TOP LISTA zarada u Skupštini Srbije

Nenad Mitrović – 55 radnih dana – 1.423.649 dinara

Fatmir Hasani  – 59 radnih dana  – 1.011.826 dinara

Slaviša Bulatović – 55 radnih dana – 897.843 dinara.

Novica Tončev – 59 radnih dana – 450.780.

Prema pisanju „Vranjskih“ na osnovu dokumenatta dobijenih od Skupštine Srbije, Nenad Mitrović (SNS) je inkasirao najvišu sumu na skupštinskoj blagajni, i to 1,42 miliona dinara za plate, paušal, troškove prevoza i slično.

No, ovde je reč o čitavoj godini, jer je on i u prethodnom sazivu bio poslanik.

Mitrovića sledi njegov sugrađanin, poslanik PDD-a Fatmir Hasani, koji je za 59 radnih dana primio 1.011.826 dinara, ili oko pola miliona dinara mesečno za efektivni rad.

Ali, bar je govorio.

Slaviša Bulatović nije našao za shodno da se jvlja za reč ni po jednoj temi, ali je zato za 55 radnih dana primio 897.843 dinara za plate, paušal i troškove prevoza.

Za skupštinsko ćutanje je Bulatović, preračunato, primao ukupno 16.324 dinara na dan!

Poreske obaveznike najmanje košta Novica Tončev, poslanik SPS-a iz Surdulice, ukupno 450.780 dinara, jer ne prima platu u parlamentu.

Prema ovim podacima, njegov radni dan košta 7.640 dinara, više nego duplo manje nego, recimo, Bulatovićev.

Bulatoviću 900.000 dinara za 55 radnih dana u skupštini

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar