Zvanični PODACI: Vazduh u martu ČISTIJI nego prethodnih meseciVazduh u Vranju u martu ove godine čistiji je u odnosu na prethodne mesece, jer su svi parametri bili ispod maksimalno dozvoljenih vrednosti, saopštio je ovdašnji Zavod za javno zdarvlje.

U martu je osim sumpor dioksida, azot dioksida i aerosedimenata, čak i količina čađi na svih pet mernih mesta bila ispod graničnih vrednosti, što je posledica relativno toplijeg vremena u ovom mesecu, pa je smanjen intenzitet loženja i u toplanama i individualnim ložištima.

Količina sumpor dioksida je na svim mernim mestima bila manja od graničnih vrednosti koje iznose 125 pg u jednom kubnom metru i jednom danu.

Količina čađi takođe nije bila veća od 50 pg u metru kubnom i jednom danu, kao i količina azot dioksida čija je granična vrednost 85 pg u metru kubnom u jednom danu.

Količina aerosedimenata je na svim mernim mestima bila ispod maksimalno dozvoljene vrednosti koja iznosi 450 miligrama na metru kvadratnom u jednom danu.

Podsećamo, merna mesta na teritoriji Vranja su kod osnovnih škola „Svetozar Marković“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, kod Zavoda za javno zdravlje i dečjeg vrtića „Neven“ Predškolske ustanove „Naše dete“.  • Ostavi komentar