Aktivizam i mladi

ŽSF, CMTDO i SFF zajedno u Vranju: „SEVAP JE MERAK“ u akcijiŽenski solidarni front iz Vranja, Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja i Srpski filantropski forum iz Beograda predstaviće javnosti zajedničku akciju pod nazivom „SEVAP JE MERAK“ u utorak 16. avgusta na konferenciji za medije.

ŽSF će predstavljati Nataša Stoiljković, CMTDO Jelena Stojković, a SFF Veran Matić.„SEVAP JE MERAK“ je najnovija akcija solidarnosti sa najstarijim sugrađanima bez ili sa malim prihodima za koje će kupovina hrane biti obavljena od lokalnih proizvođača i marketa.

Akcija će početi 20. avgusta i trajaće do devetog oktobra ove godine sa ciljem da se prikupi novac u iznosu od 120.000 dinara za hranu namenjenu pomenutoj populaciji.Akciji će se priključiti i Srpski filantropski forum iz Beograda.

Ženski solidarni forum je neformalna grupa koja sarađuje sa CMTDO sa kojom je zajedno pokrenula više akcija od 2020. godine do danas, počev od akcija solidarnosti sa ugroženim kategorijama stanovništva, slikanja murala Dijane Budisavljević, dobrotvorke koja je spasavala srpsku decu od ustaša u vreme Drugog svetskog rata, a pokrenuta je i inicijativa da jedna vranjska ulica ponese naziv velikog srpskog dobrotvora Džona Frotingana.

Konferencija za medije ŽSF, CMTDO i SFF biće održana u utorak 16. avgusta u Medijskom skloništu u Vranju u ulici Osme brigade sa početkom u 15 sati.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar