Zona „Jug“: Ternoci pred ELIMINACIJOMFK Ternoci iz Velikog Trnovca kod Bujanovca nije igrao ni u 21. kolu Zone „Jug“ protiv Lugine u Preševu, što je treća utakmica koju će izgubiti službenim rezultatom 0:3, a to je uslov shodno propozicijama zonskih liga u Fudbalskom savezu Regiona Istočne Srbije, da bude isključen iz takmičenja i svi njegovi rezultati biti brisani.

Na sajtu FS RIS u odeljku o Zoni „Jug“ nije ubeležen službeni rezultat sa meča Lugina – Ternoci iako gosti iz Velikog Trnovca nisu doputovali na ovaj susret, što je jedina „reakcija“ ove fudbalske organizacije povodom bojkota ligaškog takmičenja od strane Trnovčana koji su sportsko nadmetanje osporili zbog uticaja politike.

Ternoci posle meča sa Moravom u Vladičinom Hanu u 19. kolu Zone „Jug“, kada je sudija Aleksandar Nikolić iz Leskovca istovremeno isključio iz igre tri fudbalera iz Velikog Trnovca, a skoro celoj ekipi podelio žute kartone, bojkotuju takmičenje, najpre u 20. kolu na svom terenu nisu igrali protiv Alakinca, a u 21. kolu nisu otputovali u Preševo na meč sa domaćom Luginom.

Iz FS RIS još uvek nije stigao odgovor na novinarsko pitanje portala InfoVranjske.rs o „slučaju Ternoci“, čak ni više od 15 dana od dana kada je mejlom dostavljeno pitanje rukovodstvu ove fudbalske organizacije.

Na telefonski poziv portala nije se javio ni predsednik FK Ternoci Jusuf Hasani koji je posle neodigranog meča s ekipom Alakinca dao izjavu za InfoVranjske.rs.

Prema nezvaničnom izvoru iz fudbalskih krugova u Vranju, bliskih rukovodstvu FS RIF, očekuje se da ova fudbalska organizacija „zažmuri“ zbog neodigranih mečeva FK Ternoci i za meč sa Luginom zatraži opravdanje za nedolazak Trnovčana u Preševo, a sa ciljem da izbegne dodatnu politizaciju slučaja i problem svede na sportski nivo.

Podsećamo, posle susreta Morava – Ternoci u Vladičinom Hanu klub iz Velikog Trnovca je ocenio „da je skandalozno suđenje glavnog sudije na tom meču posledica netrpeljivosti prema Albancima koji čine sto odsto igračkog kadra u ovom klubu“.  • Ostavi komentar