Fudbal u PČINJSKOM okrugu: FK Ternoci najavljuje ISTUPANJE iz Zone JugRukovodstvo Fudbalskog kluba Ternoci iz Velikog Trnovca kod Bujanovca ovih dana odlučuje o istupanju iz ligaškog takmičenja u Zoni „Jug“, saopštavaju za javnost i medije iz ovog zonaša sa područja Pčinjskog okruga, što su prenele brojne medijske kuće.

U klubu se ne stišava bura kao reakcija na događaje na prvenstvenoj utakmici u 19. kolu Zone „Jug“ između Morave i ekipe Ternoci u Vladičinom Hanu, kada je sudija Aleksandar Nikolić iz Leskovca u istom trenutku pokazao tri crvena kartona igračima iz Velikog Trnovca, a skoro svim ostalim fudbalerima podelio žute kartone.Klubu iz Trnovca najveća prepreka je Savez, a glavni razlog je nacionalna pripadnost fudbalera, pa je besmisleno da naši momci rizikuju zdravlje u ligi čiji funkcioneri, umesto da neguju sportski fer plej i grade mostove saradnje među narodima, seju podele i mržnju, piše u saopštenju FK Ternoci.

U saopštenju zonaša iz Velikog Trnovca još stioji „da su zbog crvenih i žutih kartona bili prinuđeni da prekinu meč“, ocenjujući ponašanje glavnog sudije „kao sramno i namerno zbog meča u narednom kolu Zone „Jug“ u kome Trnovčani igraju protiv Alakinca, kandidata za ispadanje iz ovog ranga“.Portal InfoVranjske.rs se putem mejla u ponedeljak trećeg aprila obratio Fudbalskom savezu Regiona Istočne Srbije u Nišu sa par pitanja vezanim za događaje u Vladičinom Hanu, ali još uvek nije dobio odgovor.

Istovremeno, indikativno je da se u FS RIS nisu oglasili povodom meča Morava – Ternoci u Vladičinom Hanu niti su na svom sajtu, na odeljku „Rezultati i tabela“, napomenuli da je meč u Vladičinom Hanu prekinut kada su igrači FK Ternoci u drugom poluvremenu pre 70 minuta susreta napustli teren.

Da li to implicira da FS RIS želi da zataška ono što se dogodilo na stadionu Kunjak u Vladičinom Hanu u subotu prvog aprila i od medija sakrije odnos sudije Nikolića prema fudbalerima iz Velikog Trnovca.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Če Gevara 06/04/2023
    2. Frenki 06/04/2023

    Ostavi komentar