ŽFK Dinamo u Beču: Vranjanke na FESTIVALU FUDBALA

Eko Taxi Vranje

Danijela Stoiljković, trener Ženskog fudbalskog kluba Dinamo, u razgovoru za portal InfoVranjske.rs iznosi sjajne i prelepe utiske svih 11 mladih fudbalerki o trodnevnom boravku u Beču, glavnom gradu Austrije, na festivalu fudbala „Fudbal zajedno“.

Utakmice i treninzi su bili u drugom planu, druženje i zajedništvo mladih fudbalerki bilo je najvažnije i iznad svega ostalog, a to se ostvarivalo i kroz treninge mešovitih grupa u kojima su bile devojčice iz različitih država, što je važilo i za trenere, pa sam bila sa Austrijancima, priča Danijela Stoiljković.Po njenim rečima, „Dinamo je odigrao sedam utakmica na festivalu fudbala“.

Rezultat je bio u nekom drugom planu, ipak, zabeležili smo tri pobede, dva nerešena rezultata i dva poraza, ono što je za nezaborav i dugo pamćenje su utisci svih naših devojčica o festivalu i druženju za pamćenje, naglašava Danijela Stoiljković.

Ekspedicija ŽFK Dinamo je ponela sjajne utiske i o smeštaju i ljubaznosti domaćina.

Izvanredni uslovi smeštaja bili su takođe u drugom planu, a najviše nas je oduševilo osoblje hotela i restorana, svi su nam se obraćali na srpskom jeziku, ipak, najviše nas je iznenadio i zaprepastio robot koji nas je služio u restoranu, to se ne zaboravlja, taj šok kada nas je poslužila mašina u obliku čoveka, ushićena je Stoiljkovićeva.

Mlade igračice Dinama razgledale su i znamenitosti Beča, glavnog grada Austrije.

Najviše nas je impresionirao čuveni luna park u još čuvenijem Prateru, a tu se istovremeno sa našim boravkom održavao i veliki muzički festival, sličan našem Egzitu, oko 500.000 ljudi je bilo na tom događaju, a za nas je bilo sjajno kada su se devojčice fudbalerke našle na bini burno pozdravljene na srpskom jeziku i uz našu muziku, priča Danijela Stoiljković.

ŽFK Dinamo, na kraju, još jednom upućuje svoju veliku zahvalnost Sportskom savezu Grada Vranja i Agenciji „Atina“ koji su mladim fudbalerkama kluba omogućili boravak u Beču na festivalu fudbala.

NIV  • Ostavi komentar