Sportski SAVEZ i ŽFK Dinamo: Fudbalerke u BečuSportski savez Grada Vranja zajedno sa organizacijom „Atina“ iz Beograda organizovao je i omogućio odlazak mladih fudbalerki ŽFK Dinamo odlazak u beč, glavni grad Austrije, na međunarodni „Festival fudbala za devojčice“, obavestili su portal InfoVranjske.rs Igor Mladenović, generalni sekretar SS GV, i Danijela Stoiljković, trener Dinamovih fudbalerki.

Ovaj festival se održava u vremenu od 24. do 26. juna i na njemu će učestvovati mlade Vranjanke, fudbalerke Dinama, 11 devojčica uzrasta od 11 do 15 godina na čelu sa trenerom Danijelom Stoiljković, a koje na put kreću u četvrtak 23. juna u 18 sati sa Gradskog stadiona u Kosovskoj ulici.„Zahvaljujući Sportskom savezu i Agenciji „Atina“ sve je besplatno, i putovanje, i hotel, to je sjajna vest za nas, jer u Srbiji ima mnogo većih i klubova sa većom tradicijom“, zadovoljna je Danijela Stoiljković, nekadašnja legendarna fudbalerka „Jumka“ i inostranih klubova, a sada trener ŽFK Dinamo.

Po njenim rečima, „festival promoviše fudbal za devojčice i dečake, dakle, jednakost u ovom sportu i održava se po projektu „Fudbal zajedno“.S obzirom da su od osnivanja ŽFK Dinamo protekle tri godine, ovo je za naše devojčice privilegija da borave u Austriji i učestvuju na ovom festivalu fudbalske igre. Dugujemo ogromnu zahvalnost Sportskom savezu Grada Vranja i Agenciji „Atina“ što su nam omogućili odlazak za Beč, jer bez njihove pomoći to ne bi bilo moguće“, ističe Danijela Stoiljković.

Na „Festivalu fudbala za devojčice“ u Beču učestvuju mlade fudbalerke iz Republike Irske, Severne Irske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Austrije.

S. Kostić / MSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Fudbaler 24/06/2022

    Ostavi komentar