ZC: Medicinska sestra CVETKOVIĆ Vranja zatražila status “uzbunjivača”Medicinska sestra Danijela Cvetković, zaposlena u ZC Vranje, danas je zvanično podnela zahtev Zdravstvenom centru Vranje za dobijanje statusa uzbunjivača.

Ona se odlučila za ovaj korak kako kaže „Nakon višegodišnjih ukazivanja na brojne nezakonite radnje”“.Cvetković tvdi da je se na udari našla i njena porodica, to zbog ukazivanja na brojna probleme u ZC Vranje.

Moji problem su kulminirali kad su oni na čije sam propuste ukazivala odlučili da mi prete ljudima koji su sa one strane zakona, ali i da moje dete koriste što mi je kao i svakoj majci najteže palo – kaže Danijela.Medicinska sestra iz Vranja, kaže da je sve što zna ispričala Tužiocu.

Uzbunjivač je fizičko lice koje uzbunjuje u vezi sa svojim radnim angažovanjem, postupkom zapošljavanja, korišćenjem usluga organa vlasti, nosilaca javnih ovlašćenja ili javnih službi, poslovnom saradnjom i pravom vlasništva u privrednom društvu.

Pod „uzbunjivanjem“ se smatra otkrivanje informacije o kršenju propisa, kršenju ljudskih prava, vršenju javnog ovlašćenja protivno svrsi zbog koje je povereno, opasnosti po život, javno zdravlje, bezbednost, kao i radi sprečavanja štete velikih razmera.

Zakon o zaštiti uzbunjivača se odnosi i na one koji su povezani sa uzbunjivačima, koji trpe štetne posledice zbog toga, i pruža punu zaštitu onima koja prijavljuju sumnju na korupciju ili slučaj zloupotrebe javnog interesa čime se otklanjaju nedostaci neadekvatne i nedovoljne zaštite pojedinih kategorija uzbunjivača.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Dr 28/05/2024
  2. Jeton 28/05/2024
  3. Lelek 28/05/2024
  4. Marko 29/05/2024
  5. ZZJZ Vranje 29/05/2024
  6. Milorad 29/05/2024

  Ostavi komentar