Vranjska Banja: Toplifikacija dela BANJE pred izbore?Domaćinstva u romskom naselju Saglamci u Vranjskoj Banji mogu da se nadaju toplifikaciji, odnosno, daljinskom grejanju na termalnu vodu, za godinu do dve dana, u zavisnosti od datuma održavanja izbora, saznaje portal InfoVranjske.rs iz razgovora Roma iz ovog naselja sa Slavišom Bulatovićem, poslanikom i predsednikom Gradskog odbora SNS u Vranju, i predstavnikom Javnog preduzeća „Novi dom“.

Razgovor banjskih Roma sa poslanikom Banjčaninom i predstavnikom „Novog doma“ krenuo je za predstavnike vlasti neočekivanim tokom, jer žitelji naselja Saglamci nisu skrivali nezadovoljstvo i gnev zbog SELEKTIVNE toplifikacije Vranjske Banje o kojoj, kako su rekli, „odlučuje jedan čovek“.Mi u naselju Saglamci ne razumemo da nismo dobili grejanje na toplu vodu, a toplovodni kanal prolazi kroz naselje pored naših kuća, a dobile su kuće na brdu, koj si koga ima, ovim rečima su Romi otvorili razgovor sa poslanikom i čovekom iz „Novog doma“.

Bulatović je uzvratio rečima „rešićemo problem“, ali predstavnik „Novog doma“ nije nastavio razgovor populističkim pristupom, već iznošenjem „surove realnosti“.Mreža će koštati 20 miliona dinara, pokušao je da „umiri“ Rome predstavnik „Novog doma“.

Mi plaćamo cevi i radijatore, a vaše preduzeće sve ostalo, kao što ste i do sada radili u Banji, ne može jedna cena za Srbe, druga za Rome, uzvratili su Saglamci.

Na pitanje Roma za koje vreme mogu da očekuju grejanje toplom vodom, čovek iz „Novog doma“ je kazao „za godinu do dve godine“.

To li pred glasanje, kao i uvek obećanja pre izbora, a posle sve ostane na obećanjima, pokazali su Romi da nisu naivni.

Rešićemo problem, zaključio je u svom stilu razgovor sa Romima iz naselja Saglamci poslanik Bulatović.

Na kraju, kada su se svi razišli, nekoliko Roma iz ovog bansjkog naselja je prokomentarisalo epilog susreta sa poslanikom i predstavnikom „Novog doma“ takođe u svom prepoznatljivom stilu.

Još jedanput nas je Bulatović preveo žedne preko Dunava, tako nam i treba kad za dve hiljade glasamo za njih, pa sad oni neka se greju na toplu vodu, a vi Romi sekire u ruke pa cepajte drva, pokajnički su zaključili Romi.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Saško 25/05/2023
  2. Savinci 25/05/2023
  3. Врх 25/05/2023
  4. Banjčanin 25/05/2023
  5. Ciciban 25/05/2023
  6. Maja 25/05/2023

  Ostavi komentar