Vodovod: Zasterala VODOVODNA mreža u BANJI premašuje MOGUĆNOSTI preduzeća

Eko Taxi Vranje

JP „Vodovod“ u Vranju u odgovoru na pitanje portala InfoVranjske.rs o čestim prekidima vodosnabdevanja u naselju Gramađe u Vranjskoj Banji, odgovara „da vodovodne cevi u ovom i drugim naseljima u Banji zbog dotrajalosti ne mogu da vrše svoju funkciju“.

U pitanju je dotrajalost materijala, pa su ovakve intervencije česte , a da bi se ovaj problem prevazišao potrebno je izvršiti rekonstrukciju mreže u većem delu Gradske opštine Vranjska Banja za šta je neophodno izdvojiti određena materijalna sredstva, piše u odgovoru «Vodovoda».U „Vodovodu“ ističu „da takva investicija daleko premašuje mogućnosti preduzeća.

Dok se tako nešto ne sprovede , bićemo prinuđeni da intervenišemo kao i do sada, to jest, da problem rešavamo privremeno, mada znamo da ovakvo stanje mreže traje već nekoliko godina i postaje sve teže, kako samim korisnicima, tako i javnom preduzeću, navode u „Vodovodu“.

„Vodovod“ se osvrnuo i na oštećenje vodovodne mreže u Gramađu osmog i devetog marta.

Došlo je do oštećenja vodovodne mreže u toku dva dana zaredom, službe „Vodovoda“ su blagovremeno intervenisale i otklonile kvarove u najkraćem mogućem roku, tada prekid vodosanbdevanja nije trajao neprekidno dva ili tri dana, već je nakon svake intervencije voda upuštana u sistem korisnicima do sledećeg kvara koji se desio sutradan, saopštava „Vodovod“.

„Vodovod“ na kraju odgovara „da s obzirom da preduzeće troši velika sredstva i energiju na održavanju ovakvog sistema, smatramo da je rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Gramađe preko potrebna i da za to treba pokrenuti inicijativu kod svih nadležnih opštinskih struktura u Vranjskoj Banji po pitanju rekonstrukcije ove mreže“.    1. Samo banja 18/03/2023

    Ostavi komentar