„Vodovod” menja cevi u delu Vranjske Banje: Da li se nazire KRAJ AGONIJE?Problem neredovnog vodosnabdevanja u naseljima Burdinci i Ćosiki, koji je eskalirao poslednjih nekoliko dana, biće rešen zamenom starih dotrajalih vodovodnih cevi, obaveštava Marjan Stanković, direktor JP „Vodovod”.

Oko 90 domaćinstava  u ovim susednim i bliskim naseljima na desnoj obali Banjske reke sa blizu 300 stanovnika, već danima nema vode danju, a dobija je u večernjim satima, pa Banjčani koji žive u ovim naseljima očekuju da problem vodosnabdevanja reše „Vodovod” u saradnji sa lokalnom samoupravom u Vranju i Gradskom opštinom Vranjska Banja.

Marjan Stanković, direktor „Vodovoda”, svestan je težine problema vodosnabdevanja u naseljima Ćosiki i Burdinci.

Problem su stare dotrajale azbestne cevi koje moraju da se menjaju, to je skupa investicija, ali je i problem urgentan, pa će „Vodovod” u realizaciji projekta zamene dotrajalog cevovoda učestvovati sa 30 odsto, kaže Stanković.

Direktor ovog javnog preduzeća u čijoj je nadležnosti vodosnabdevanje na teritoriji Grada Vranja očekuje saradnju sa lokalnom samoupravom i Gradskom opštinom Vranjska Banja.

Očekujemo razgovore sa rukovodstvima Grada Vranja i Gradske opštine u Vranjskoj Banji u cilju rešavanja problema starih dotrajalih vodovodnih cevi koje stalno pucaju i uzrokuju prekid u vodosnabdevanju, što je hroničan problem ne samo u naseljima Burdinci i Ćosiki, već i u naselju Gramađe, zaključuje Marjan Stanković.

Banjčani koji žive u pomenutim naseljima, posebno oni koji žive u najugroženijim naseljima kada je u pitanju redovno vodosnabdevanje, gaje nadu da će Grad Vranje, Gradska opština Vranjska Banja i JP „Vodovod” zajedničkim snagama pokrenuti realizaciju projekta zamene starih vodovodnih cevi i time rešiti problem snabdevanja vodom ugroženih banjskih naselja.

Ovih dana smo za neke dnevne potrebe bili prinuđeni da koristimo vodu iz Banjske reke, kao i da u većim sudovima donosimo termalnu banjsku vodu, dok smo za piće kupovali vodu u prodavnicama, napominju žitelji naselja Burdinci, aludirajući na ovih dana srećnu okolnost da su locirani pored reke Banjštice.  1. Comi 04/07/2023
  2. Mile od Repince 04/07/2023
  3. Banjac 04/07/2023
  4. Puki 04/07/2023
  5. Instalater 04/07/2023
  6. Banjčanin 05/07/2023
  7. južna pruga 21/07/2023

  Ostavi komentar