VJT: Odluka o oslobađanju Petrović VLADICE – IZNENAĐUJUĆA za nasViše javno tužilaštvo u Vranju objavilo je saopštenje za javnosto povodom odluke Višeg suda u ovom gradu. Viši Sud u Vranju oslobodio je optuženog Petrović Vladicu iz sela Prekodolce za krivično delo „Teško ubistov“. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Povodom javno i usmeno objavljene odluke Višeg suda u Vranju dana 05.12.2022. godine , kojom je sud oslobodio opt. Petrović Vladicu iz sela Prekodolca da je izvršio iz koristoljublja krivično delo Teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje , nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, moramo da upoznamo javnost da smo iznenađeni ovakvom odlukom.Predsednica veća koje je vodilo ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku, da bi smo znali šta je sud rukovodilo da donese ovakvku odluku, tako da očekujemo pismeni otpravak presude, protiv koje ćemo izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Moramo da istaknemo, da je posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima smo zasnovali svoju optužnicu.Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (24) i saslušanje jednog zaštićenog svedoka XY. Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja ( telefona,optuženog, biološka,informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo.

Tako da kao zastupnici javne optužbe, smatramo da je optuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. kadija i sud 09/12/2022
    2. ADA 09/12/2022
    3. Veliki brat 09/12/2022
    4. Pravda ne stanuje ovde 10/12/2022

    Ostavi komentar