UREĐENJE reka, priobalja, korita: PRAZNA obećanja od izbora do IZBORAUređenje reka, korita, priobalja u Vranju obećanje je gradonačelnika Slobodana Milenkovića, ali vidimo kakve su naše tri reke i njihovo okruženje.

Za Vranjsku, Sobinsku reku i Južnu Moravu se daju i novčana sredstva. Ponekad se čisti neki manji deo reka, izvode radovi na projektima sanacije priobalja i korita, sređuje kanalizacija, sve se završi na tome pa su reke još uvek prljave.To ne pomaže da vode budu bez smeća i zagađujućih hemikalija, da se kanalizacija i otpadni materijal iz klanica i fabrika ne slivaju u reku, mutna tečnost ne prlja dalje kad se ulije u Južnu Moravu.

Sobinska i Vranjska reka su nebrojano mnogo puta bile „ofarbane“ u neku od boja zbog otpada iz lokalnih firmi.Usled neuređenog korita reke, Sobinska je počela da potkopava grobna mesta, čime je ugroženo Sobinsko groblje, dok je živi svet u Južnoj Moravi ugrožen zbog zagađenosti.

Kad padne kiša, reke podiže svoj nivo i ogromna količina vode krene u obliku bujice koja nosi sve pred sobom, a takve stvari će nastaviti da se dešavaju jer od najava za bolje reke nema ništa.

V. ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Goga 29/11/2023
    2. Врање 29/11/2023
    3. Vampir 30/11/2023

    Ostavi komentar