UKIDANJE SEĆANJA: Šta naprednjaci ovde slave i zašto ne?Danas je 5. oktobar, i u Vranju ga niko, makar saopštenjem, ne obeležava.

Sledstveno, u ponedeljak je bio 4. oktobar, Dan oslobođenja u Velikom ratu, i taj praznik je obeležen na više načina.Tu je bila svečana sednica Skupštine grada, koja se, gle čuda, poklopila sa redovnom sednicom Skupštine grada, pa polaganje venaca i cveća na Spomen kosturnici i na kraju prijem za Udruženje potomaka, koje za malo bolje poznavaoce predstavlja još jedan mesni odbor vranjskih naprednjaka.

Kada je sa tog zadnjeg skupa objavljena slika sa gradonačelnikom, onaj koji ne poznaje situaciju pomislio bi da su na slici svi koji su prošli konkurs za podizanje energetske efikasnosti grada Vranja, odnosno za zamenu kotlova za grejanje i stolarije.Ekologija na delu FOTO Promo

Toliko – nema izložbi, predavanja, tribina, okruglih stolova, nema se para, a i mnogo prošlo od oslobađanja, imamo ova novijeg datuma, iz Hrtkovca, Karlobaga, Virovitice.

Na “nizu manifestacije” moglo se čuti pohvala za herojsko držanje, izjava zahvalnosti, sećanja i junačkog busanja.

Vranje obeležilo SLOBODU posle Velikog rata

Podsetio je gradonačelnik Milenković na slavne proboje, okršaje, emocije, kao da je i sam bio u rovovima sa srpskim seljakom zagledanim preko Prokletija.

A šta je zaboravljeno, osim „niza manifestacija“ u naprednjačkom „herojskom jurišu“ na fotelje, pozicije, mandre, pelete, kotlove, bazene, službena vozila i zapošljavanja?

Sa lica mesta FOTO promo

Pa, neka bar ostane zapisano da su prvo, na sednici Skupštine grada, na inicijativu gradonačelnika Slobodana Milenkovića i predsednika Skupštine  Dejana „kotao“ Tričkovića ukinuti Dani oslobođenja Vranja „7. septembar“ i „4. oktobar“.

Ukinuto je sećanje, ukinute su plakete i nagrade zaslužnim pojedincima, sve sa izgovorom da nema zaslužnih i da nema para.

Sami ste ovih dana mogli da vidite gde odoše narodne pare i koga oni smatraju zaslužnim.

A za sećanje, ono bar ništa ne košta.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Lićimur 05/10/2021
  2. Racko 05/10/2021
  3. Gradjanin 05/10/2021
  4. Bivša prijateljica 05/10/2021
  5. Vranjanac 06/10/2021

  Ostavi komentar