U Trnovcu 23. juna četvrto glasanje za jednog poslanikaČetvrto glasanje u Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac za jedno poslaničko mesto u Skupštini Srbije održaće se u četvrtak 23. juna, odlučila je Republička izborna komisija.

U Bujanovcu je u utorak 21. juna imenovan birački odbor koji će sprovesti parlamentarne izbore u najvećem albanskom selu bujanovačke opštine.Poslaničko mesto u paralemntu Srbije dobiće lista koja osvoji najmanje 610 glasova, ukoliko to pođe za rukom najvećem favoritu, Koaliciji Albanaca Doline, njihov kandidat Šaip Kamberi biće poslanik, a SPS će imati poslanika manje.

Upravni sud je uvažio žalbu Koalicije Albanaca Doline i naložio Republičkoj izbornoj komisiji da po treći put ponovi parlamentarne izbore na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac.

Posle po drugi put ponovljenih izbora trećeg maja ove godine, kada je kandidat Koalicije Albanaca Doline Šaip Kamberi osvojio poslanički mandat, Upravni sud je poništio izbore u Velikom Trnovcu i zakazao nove za 27. maj.

Na izborima 27. maja Šaipu Kamberiju je za poslanički mandat nedostajalo 12 glasova, pa je Koalicija Albanaca Doline najpre uputila prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu, nakon odbijanja prigovora Kamberijeva koalicija žalila se RIK-u koji je takođe odbio, pa je usledila žalba Upravnom sudu.

Ponavljanje parlamentarnih izbora u Velikom Trnovcu po treći put još jednom će odložiti konsultacije predsednika Srbije sa parlamentarnim strankama o formiranju nove Vlade koje su bile planirane za početak jula ove godine.

S. Kostić    1. Srle 22/06/2022
    2. Ruzica 22/06/2022

    Ostavi komentar