Upravni sud odlučuje o izborima u Velikom TrnovcuRepublička izborna komisija (RIK) odbila je zahtev Koalicije Albanaca Doline za ponavljanje parlamentarnih izbora u Velikom Trnovcu, pa je poslanički kandidat ove koalicije Šaip Kamberi najavio pokretanje spora u Upravnom sudu.

Odluka RIK-a je skandalozna i politički motivisana“, poručili su iz Koalicije Albanaca Doline i nagovestili postupak u Upravnom sudu čija će odluka konačno razmrsiti čvor tri puta održanih parlamentarnih izbora u najvećem albanskom selu u bujanovačkoj opštini.Koalicija Albanaca Doline je nakon po drugi put ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu, 27. maja ove godine, uložila prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu sa zahtevom da se poništi glasanje i po treći put ponove izbori, ali je OIK odbila prigovor Kamberijeve koalicije.

Podsećamo, na izborima 27. maja 12 glasova je nedostajalo Koaliciji Albanaca Doline da bi dobila jedan poslanički mandat u Skupštini Srbije.Takođe podsećamo, na prvi put ponovljenim izborima trećeg maja ove godine, Šaip Kamberi je imao dovoljno glasova za još jedan poslanički mandat u republičkom parlamentu, ali je RIK potvrdio odluku OIK o poništavanju glasanja, pa su novi izbori zakazani za 27. maj.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Branislav Ristic 12/06/2022

    Ostavi komentar