SURDULICA: Ekološki forum za spas gradaU Surdulici će u utorak, 17, avgusta biti održan veliki ekološki skup pod nazivom „Ekološki problemi i uticaj fabrika na životnu sredinu“.

Kako su najavili organizatori, ovaj Forum počinje u 19 časova u velikoj sali KC Surdulica, a, kako se nadaju, „on će ujediniti ne samo borce za zdravu životnu sredinu sa teritorije surduličke opštine, već i saborce iz drugih gradova Srbije i priznate srpske stručnjake“.Forum ima cilj da osvesti meštane Surdulice, da pozove lekare da se uključe u ovu borbu i da ukaže javnosti na najveći problem koji ima čitav jugoistočni deo Srbije. Na samo nekoliko koraka smo od cilja i ogroman posao smo uradili, a sada je potrebno da kroz aktivno učešće svih meštana Surdulice i praktično dobijemo ovu borbu, a to će biti pokretanje postupka za iseljenje zagađivača – kažu organizatori.

Na forumu učestvuju, kako je najavljeno, inž. tehnologije, ekolog i publicista dr. Mirjana Anđelković Lukić, naučni saradnik za hemiju i tehnologiju dr  Dragana Đorđević i onkolog dr Alek J. Račić.NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.