STRANAC švercovao 19 RASNIH LOVAČKIH pasaCarinska uprava saopštila je u ponedeljak da su 18. februara na graničnom prelazu Preševo u jednom kombiju otkrili i vozaču oduzeli 19 rasnih lovačkih pasa.Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je radi detaljnog pregleda zustavljen teretni kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 43-godišnji vozač.

Tokom kontrole su sa jedne i druge strane u unutrašnjosti tovarnog dela kombija pronađeni metalni kavezi i u njima ukupno 19 rasnih lovačkih pasa.Vozač za 15 pasa rase “Setter“ i četiri psa rase “Poenter“ nije imao ništa od neophodne prateće dokumentacije: ni tranzitni dokument, niti zdravstveno uverenje veterinarske inspekcije, kao ni ovlašćenja navodnih vlasnika pasa za njihov transport preko granice.

Sud je u hitnom postupku doneo presudu kojom su psi oduzeti i po nalogu Republičke veterinarske inspekcije predati Veterinarskoj stanici Bujanovac radi zbrinjavanja, dok je vozač kombija novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.ASB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Neša 21/02/2023

    Ostavi komentar