Stare vranjske ulice u starom stanju: Građani tvde – „raj“ za autmobile

Eko Taxi Vranje

Ulice Baba zlatina i Jug Bogdanova u Vranju, koje spadaju u najstarije u gradu i deo su njegove kulturno-istorijske ambijentalne celine, nalaze se u jadnom stanju, saznaje portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Jug Bogdana je sa nevešto zakrpljenim asfaltom, puna neravnina i niskih, ali neugodnih prepreka za motorna vozila.Nema šta, „raj“ za kola, ako nećete ništa da polomite, onda morate da milite po ovoj ulici, jer su traljavo krpili upropašćeni asfaltni kolovoz, pa ni deca ovde ne mogu da pikaju loptu, „dobacuje“ stanovnik ove ulice i dodaje da su molili, preklinjali odgovorne u gradu da srede ovu staru vranjsku ulicu.

U Baba Zlatinoj je lokalna smaouprava nagovestila rekonstrukciju, jer je proređena kaldrma dotrajala, na kolovozu ima više zemljanih delova, a u njoj je kuća najslavnijeg Vranjanca, književnika Bore Stankovića, a iz nje može da se uđe u Svepravoslavni centar „Justin Popović“.

Ne samo zbog Borine kuće i centra oca Justina, ova ulica zaslužuje kompletnu rekonstrukciju, jer i Baba Zlatina i Jug Bogdanova su deo šireg centra grada, do njih se dolazi iz glavne vranjske ulice Stefana Prvovenčanog, sramota je da ovako jadno izgledaju, komentariše stanovnik ulice Jug Bogdana.

Za utehu, ulice oca Justina i Branislava Nušića, susedne Baba Zlatinoj i Jug Bogdanovoj, u dobrom su stanju, što nikako ne može da opravda stanje ulica kroz koje prođe najveći broj turista koji posećuju Vranje.

Podsećamo, rekonstrukcija Baba Zlatine ulice planirana je za proleće 2020. godine, ali je taj projekat odložen zbog rekonstrukcije gradskog parka.  1. Jug bogdan 30/08/2022
  2. mint 30/08/2022
  3. Strasno 30/08/2022
  4. Opergeter đurđa 30/08/2022
  5. next post 30/08/2022

  Ostavi komentar