Aktivizam i mladi

Šta će biti sa starom Hirurgijom: Zgrada kao iz HOROR filmova (FOTO/VIDEO)Stara hirurgija ili hiruško odeljenje jedna je od bolnica sa najviše oštećenja u Vranju, ali uz (ne)renoviranje opet može dobiti neku namenu.

Zidovi i prilaz ovom odeljenju nisu u najboljem stanju, samo što bi zgrada uz dodatnu rekonstrukciju mogla da se koristi za nešto, umesto da propada ili u najgorem mogućem slučaju, bude srušena.Još uvek se ne zna šta će biti sa njom u budućnosti i Zdravstveni centar nema nikakav plan. Hirurgija je korišćena zbog pandemije COVID virusa, nakon toga je dezinfikovana, a fabrika Simpo je opremila prostorije nameštajem, pa neki uslovi postoje.

Ova zadužbina Jovana S. Jankovića Lunge izuzetnog značaja ne sme imati drugu namenu osim neke zdravstvenog tipa, smatraju građani Vranja.Ranije je najavljivano da bi Hirurgija mogla postati gerontolški centar, o čemu je tadašnji direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković govorio kao idealnoj ideji za starački dom.

Pogledaje video: Kako izgleda stara HIRURGIJA danas

„Zgrada koja je Lungina zadužbina i ne može se koristiti za drugu namenu, osim za neku ustanovu zdravstvenog tipa, više je nego idealna lokacija“, rekao je tada Uroš Trajković.

Istakao je i da je potrebno ulaganje, ali sigurno ne koliko za adaptaciju, što možda i nije loše rešenje.

Mi smo uputili e-mail Zdravstvenom centru o planu za budućnost hirurgije, a očekivani odgovor ćemo preneti kako bismo svi znali šta će biti sa njom.

V. ILIĆ

POGLEDAJTE KOLIKO SU GRAĐANI VRANJA PLAĆALI MESO PRE BOŽIĆA

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Gospodin Srbin 20/01/2024
    2. Dragan 20/01/2024
    3. Kozji dol 21/01/2024

    Ostavi komentar