SSP: Pa, gradonačelniče, MNOGO SE KRALOGrO SSP-a u Vranju u svom novom saopštenju napravio je upordnu analizuj sličnih radova u Leskovcu i Vranju, obnove Bulevara Nikole Pašića i ulice Bore Stankovića.

Lesovački bulevar, kažu u SSP-u, dugačak je 938.5 i za preko 200 metara, ili čitavu jednu ulicu, duži je od B. Stankovića (710 metara).  Bulevar ima četiri kolovozne trake, sa trotoarima u širini od 4 m sa obe strane, biciklističkom stazom, led rasvetom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, rekonstrukcijom vodovodne, kanalizacione i atmosferske mreže, s dva nadvožnjaka i kompletnom rekostrukcijom mosta, sa dva velika kružna toka i kompletnim ozelenjavanjem košta 268,7 miliona ili 286.307,93 dinara, odnosno oko 2.447 eura po jednom metru – kaže se u saopštenju.

U SSP-u opominju da vranjska ulica ne samo da je kraća, nego je imala i mnogo, mnogo manje građevinskih zahvata nego leskovačka.Rekonstrukcija Bore Stankovića sa dve kolovozne trake i zaustavnim mestom, sa trotoarima na kojima se dva čoveka ne mogu mimoići,  rekonstrukcijom vodovoda i kanalizacije koje posle svake kiše pune podrume fekalnom vodom, jednim mostom i led rasvetom, košta 204 miliona  dinara ili 2.455 € po metru, znači  skuplje i od metra skoro duplo većeg Bulevara‼️ – kaže se u saopštenju.

IZ SSP-a napominju da u „ovu cenu  rekonstrukcije ulice B. Stankovića nije uračunato ozelenjavanje i signalizacija, znači očekujemo nova zaduženja!!“

Dalji tok saopštenja prenosimo u celini.

Pa mnogo se gospodine gradonačelniče kralo !

A ne zaboravimo i to da su i u Leskovcu sigurno mnogi omastili brk kada su rekonstruisali gore pomenuti bulevar.

Izgleda se rekonstrukcije ulica partiji i bratiji baš isplate, to dokazuje sledeći primer:

Sa lica mesta FOTO Info Vranske

Rekonstrukcija ulice Jug Bogdanove u Leskovcu 282 metra dužine sa  dva sloja asfalta, trotoarima širine od po 3 metra sa behatonom, kompletnom LED rasvetom, rekonstrukcijom kanalizacione  i vodovodne mreze, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom Leskovčani su platili 9 miliona dinara ili 31.915 dinara po kvadratu.

Sve isto u Miloša Obilića u Leskovcu 190 metara dužine 5,3 miliona dinara  ili 27.894 dinara  po metru.

A kod nas, Vase Smajevića u Vranju, samo jedan sloj asfalta, bez trotoara i zamene led rasvete, rekonstrukcija kanalizacione mreže,  480 metara za 10,7 miliona dinara  ili 22.291 dinara po metru.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Svi gore pomenuti podaci su lako proverljivi.

Poručujemo svima da niko neće ostati neprocesuiran a učestvovao je u ovakvim  malverzacijama, od izviđača radova pa do samog gradonačelnika, niko neće biti pošteđen!

Nastaviće se…

Može Vranje !

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Zlo i Naopako 05/08/2021
  2. Zelenko 05/08/2021
  3. Bivša prijateljica 05/08/2021
  4. Ccccccc 05/08/2021
  5. SavaTalimat 06/08/2021

  Ostavi komentar