Smena u Trgovištu: Žući se „POSREĆIO“ štrajk

Eko Taxi Vranje

Nenad Krstić Žuća, stari-novi predsednik opštine Trgovište, zahvaljujući štrajku radnika JP „Komunalac“ u petak drugog decembra, oposlio je smenu dojučerašnje predsednice opštine Miljane Zlatković Stojanović i ponovo zauzeo mesto čelnog čoveka trgoviške opštine, javlja portalu InfoVranjske.rs izvor blizak opštinskoj vlasti u ovom mestu.

Povod za otvoreni sukob na relaciji Krstić-Zlatković Stojanović bio je štrajk zaposlenih u „Komunalcu“ prošlog petka, kada je sindikalna organizacija u ovom javnom preduzeću obavestila predsednicu opštine da nije sposobna da obezbedi transferna sredstva iz Republike za plate koje kasne tri meseca, da je u Beogradu niko ne poznaje, pa su tražili povratak mnogo probojnijeg Žuće“, navodi izvor portala.Po njegovim rečima, „problemi u „Komunalcu“ su eskalirali kada je najavljeno da će 50 ljudi ostati bez posla u tom preduzeću.

To je uzrokovalo štrajk u „Komunalcu“, rad je u potpunosti obustavljen, a iz „pozadine“ je delovao prethodni direktor Petrun Stanojević, smenjen pre četiri meseca, jer je u ovom javnom preduzeću radilo 300 ljudi, 100 na PP poslovima, a tridesetak su samo formalno bili radnici, jer su živeli daleko izvan Trgovišta, tvrdi izvor InfoVranjskih.rs.

Paralelno sa događajima u „Komunalcu“, Krstić je iskoristio nezadovoljstvo meštana Trgovišta radom bivše predsednice opštine, zmarivši joj „da nije imala osećaj i razumevanje za socio-ekonomske (ne)prilike“, pa je sazvana sednica Skupštine opštine u ponedeljak petog decembra.

Da ne bude zabune, ostavka Aleksandra Kolića na funkciji predsednika lokalnog parlamenta je samo maska, jer je on Žućin čovek, s njim normalno komunicira, a i nova predsednica Skupštine opštine je bliska Krstiću“, napominje izvor portala.

Na kraju, izvor iz Trgovišta potencira „da iza režiranog štrajka u „Komunalcu“ stoji bivši direktor Petrun Stanojević, koji je aktivan u Nadzornom odboru ovog javnog preduzeća, a nedavno je hapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj“.

S. Kostić  • Ostavi komentar