Slučaj u hanskom vrtiću: OJT u postupku – DIREKTORKA apeluje na strpljenje do kraja ISTRAGEPortalu InfoVranjske.rs putem mejla stigli su odgovori na pitanja o slučaju u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, vrtiću „Čarolija“ u Vladičinom Hanu, 27. decembra prošle godine, kada je četvorogodišnji dečak preminuo nakon što je progutao žir sa hrastovog drveta.

Odgovore su uputili osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu Dragan Nikolić i Ljilljana Ristić, direktorka PU „Pčelica“ u Vladičinom Hanu.Odgovore OJT i PU iz Vladičinog Hana objavkjujemo u celosti i bez izmena.

Obaveštavamo vas da što se tiče događaja koji se desio krajem decembra 2022. godine u vrtiću „Čarolija“ u Vladičinom Hanu, tužilaštvo je izdalo nalog za proveru i prikupljanje obaveštenja i dokaza.Obaveštene su nadležne inspekcije i po kompletiranju spisa od strane Policijske stanice u Vladičinom Hanu, biće dostavljene tužilaštvu na dalje postupanje», piše u odgovoru OJT u Vladičinom Hanu koje je potpisao osnovni javni tužilac Dragan Nikolić.

«Zamolila bih vas kao direktorka Predškolske ustanove da imate u obzir, jer i sami ste rekli da je situacija delikatna, da se ne šire dezinformacije, dete nije progutalo ukras sa jelke, već žir sa hrastovog drveta koji se nije nalazio u radnoj sobi niti na jelci.

Povodom toga vas obaveštavam da sačekate da se istraga privede kraju kako bi imalitačne informacije.

Vaspitačica jeste dobila rešenje o suspenziji», piše u odgovoru Ljiljane Ristić, direktorke PU «Pčelica» u Vladičinom Hanu.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Mile od Repince 12/01/2023
  2. Stanimir 12/01/2023
  3. Direktorko ne se vadi kriva si 13/01/2023
  4. Ivana 13/01/2023
  5. Rade 14/01/2023

  Ostavi komentar