Suspendovana VASPITAČICA iz Vladičinog Hana: Pokrenut DISCIPLINSKI postupak

Eko Taxi Vranje

Vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Vladičinom Hanu, koja je bila zadužena za brigu o grupi dece u kojoj se nalazio i četvorogodišnji dečak koji je progutao žir sa novogodišnje jelke 27. decembra prošle godine i preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, suspendovana je s posla i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, prenelo je više srpskih medija, uglavnom iz nezvaničnih izvora.

Mediji su preneli da je Ljiljana Ristić, direktorka PU „Pčelica“, uspela da izbegne novinare, pa je portal InfoVranjske.rs telefonom pozvao direktorku da potvrdi ili negira vest o suspenziji pomenute vaspitačice.Ristićeva je obećala razgovor, kako je rekla, „za kasnije jer je na sastanku sa inspektorom za rad“, ali se na telefon ustanove KASNIJE javljao „drugi ženski glas“ koji je uvek odgovarao istim rečima, „direktorka je još na sastanku“.

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu je istovremeno obavestilo medije „da je rad na slučaju dečaka koji je preminuo pošto je progutao ukras sa novogodišnje jelke u vrtiću „Čarolija“ u fazi prikupljanja obaveštenja i pregleda snimaka sa video nadzora“.

Portal se mejlom obratio direktorki Ljiljani Ristić i njen eventualni odgovor objaviće u celosti i bez izmena.    1. Bote 11/01/2023
    2. Рада 12/01/2023
    3. Momentalni otkaz 15/01/2023

    Ostavi komentar