SKANDAL: Pedagoški NEMA PARA za akreditaciju!

Eko Taxi Vranje

Pedagoški fakultet nema para za akreditaciju studijskog programa, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj vranjskoj visokoškolskoj ustanovi.

Komisija Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju odbila je da razmatra zahtev Pedagoškog fakulteta za akreditaciju, jer nije uplaćena naknada za troškove akreditacije od nešto više od milion dinara.Nacionalno telo za akreditaciju je zauzelo stav da za neuplaćenu naknadu za akreditaciju nikome ne gleda kroz prste, jer, kako se navodi, „ima svoje troškove, tu je i isplata zarada zaposlenima, kao i novčana naknada 17 članova Komisije za akreditaciju“.

Pedagoški: Dekan ozbiljno ZADUŽIO fakultet

Pedagoški: Dekan od četvrt MILIONA

Pedagoški fakultet: Studenata ni za lek

Bez akreditacije fakultet ne može da krene sa nastavom prvog oktobra, a na ovoj visokoškolskoj ustanovi strahuju da neće biti u stanju da izmire naknadu za akreditaciju, pa će biti odložen start nastavne godine.

Kasa fakulteta je prazna, dug po raznim osnovama premašuje pet miliona dinara, dok su sopstveni prihodi sve tanju, jer je sve manje samofinansirajućih, ali i ostalih studenata – fatalista je izvor InfoVranjskih.

Zaposleni, navodi izvor portala, ističu da je glavni krivac za finansijsko posrtanje fakulteta odlazeći dekan Zoran Momčilović koji je kao novi dekan, 2018. godine, zatekao više od 10 miliona dinara na računu, ali je neracionalnim ponašanjem zadužio fakultet.

Sinu je za doktorat na drugom fakultetu isplatio 570.000 dinara, a na trogodišnjem trošku fakulteta je i njegovo voženje službenim vozilom koje koristi uglavnom u privatne svrhe – podseća izvor InfoVranjskih.

S. Kostić  1. Brucos 06/09/2021
  2. Mika 06/09/2021
  3. Stojanka 06/09/2021
  4. MANIĆ 06/09/2021
  5. Perica 07/09/2021
  6. Pravda 07/09/2021

  Ostavi komentar