Pedagoški: Dekan ozbiljno ZADUŽIO fakultetPedagoški fakultet u Vranju duguje po raznim osnovama između pet i šest miliona dinara, kasa fakulteta je prazna, a sopstveni prihodi su sve manji, saznaju InfoVranjske iz izvora na ovoj visokoškolskoj vranjskoj ustanovi.

Kao glavni krivac za finansijsko posrtanje fakulteta označen je v. d. dekana Zoran Momčilović koji je samovoljnim postupanjem doveo Pedagoški fakultet do ivice finansijskog ambisa.Po ovom izvoru, «najtragičnije je što fakultet nije uplatio troškove akreditacije u iznosu od preko milion dinara, pa je komisija Akreditacionog tela izostavila da razmatra zahtev za akreditaciju, a to je najvažnije za svaku visokoškolsku ustanovu».

Izvor potencira «da je indikativno da je Momčilović u 2018. godini, kada je izabran za dekana, zatekao na računu Pedagoškog fakulteta preko 10 miliona dinara, a nakon tri godine njegovih «dekanskih vremena» je sve to potrošio i još zadužio fakultet».Podsećamo, v. d. dekana u odlasku je sinu uplatio 570.000 dinara na ime troškova doktorata na drugoj viskoškolskoj ustanovi, Fakultetu za fizičku kulturu u Istočnom Sarajevu i 600.000 na ime honorara profesoru na sopstvenu ruku.

Takođe podsećamo, Pedagoški fakultet ima sve manje samofinansirajućih studenata, pa su sopstveni prihodi ovog fakulteta sve manji i sa neizvesnom dinamikom prihodovanja.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Daskalo 22/07/2021
    2. Coce 22/07/2021
    3. Muradin 22/07/2021
    4. Sredoje 01/08/2021

    Ostavi komentar