RIK: Peto glasanje u Trnovcu 30. junaRepublička izborna komisija donela je odluku da parlamentarni izbori na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu, najvećem albanskom selu u opštini Bujanovac, budu održani u četvrtak 30. juna.

RIK je ovu odluku doneo na sednici u petak 24. juna, a nakon neodržanih izbora u Velikom Trnovcu u četvrtak 23. juna, kada je glasanje odloženo zbog neslaganja među članovima biračkog odbora srpske i albanske nacionalnosti i lažne dojave o podmetnutoj bombi.Glasači na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu su do sada četiri puta glasali na parlamentarnim izborima, a glasanje je tri puta poništavano i ponavljano, pa će Trnovčani po peti put na biralište u Osnovnoj školi „Muharem Kadriu“, a četvrti put na ponovljenim izborima.

Glasanje na parlamentarnim izborima u Velikom Trnovcu prvi put je održano kao i u celoj Srbiji, trećeg aprila ove godine, ponovljeno je trećeg maja, 27. maja i 23. juna.Ishod parlamentarnih izbora na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu odlučiće da li će Šaip Kamberi, poslanički kandidat Koalicije Albanaca Doline, dobiti još jedan mandat u Skupštini Srbije, ili će taj mandat ostati SPS-u.

Podsećamo, minimalan broj glasova za dobijanje poslaničkog mandata na biralištu broj šest u Velikom Trnovcu iznosi 610.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar