„RAT“ penzionera se nastavlja: Stanojković tvrdi – Pavlović privatizovao Udruženje penzioneraJovan Stanojković, nekadašnji zamenik predsednika Udruženja penzionera Grada Vranja, u razgovoru za portal InfoVranjske.rs optužio je Stojče Pavlovića, predsednika ovog Udruženja, „da je samovoljno privatizovao organizaciju penzionera u Vranju“.

Odluku o mom razrešenju sa položaja zamenika predsednika, Pavlović je doneo samovoljno ne poštujući Statut Udruženja, iako se poziva na njega, jer je u odluci napisao da se razrešavam funkcije, ali bez ikakvog obrazloženja, što je protivno Statutu, navodi Stanojković.Po njegovim rečima, „još uvek nije izabran predsednik Mesne organizacije u donjem delu Vranja gde živim, a po Statutu mora da ga bira ne predsednik Udruženja, već sama organizacija“.

Pavlović želi da izabere za predsednika Mesne organizacije osobu koja ne živi u tom delu Vranja, a meni je to poznato, jer živim u Ilindenskoj ulici i poznajem penzionere koji tu žive, napominje Stanojković.On potencira „da je stanje loše u Udruženju penzionera Grada Vranja zbog samovolje i autokratskog ponašanja predsednika Pavlovića“.

To potvrđuje i ostavka sekretara Udruženja penzionera Bore Cvetkovića koji je još tada, krajem 2020. godine, u svojoj ostavci zatražio da ostavku podnese i predsednik Stojče Pavlović i da budu zakazane sednica Izvršnog odbora i vanredna sednica Skupštine Udruženja, ističe Stanojković.

Jovan Stanojković na kraju navodi da je protiv predsednika Pavlovića pokrenute peticija za njegovu smenu još u aprilu 2021. godine koju je potpisalo 54 penzionera, članova Udruženja penzionera Grada Vranja.

U obrazloženju je pisalo da je vršio diskriminaciju na nacionalnoj osnovi, vređajući penzionere bugarske nacionalnosti, a posebno Miru Mitovu, predstavnicu penzionera ove nacionalnosti, kaže Stanojković.

Podsećamo, još uvek aktuelni predsednik Udruženja penzionera Grada Vranja Stojče Pavlović prozvan je od strane grupe penzionera folkloraša zbog „uzurpacije folklorne sekcije i diskriminacije njenih članova i privatizacije Udruženja“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. ha ha 18/01/2023
  2. Nane 18/01/2023
  3. mira 18/01/2023
  4. Vrcanje med najbočja zabava 18/01/2023
  5. Nidza 19/01/2023

  Ostavi komentar