Put Banja – Prvonek: Mestimično ASFALTIRANJERukovodstvo Gradske opštine Vranjska Banja i poslanik Slaviša Bulatović gromoglasno su najavili početak asfaltiranja puta Banja – Prvonek čija je dužina osam kilometara i 27. decembra prošle 2022. godine prisustvovali asfaltiranju prvih deonica.

Asfalt je na iznenađenje, pa i zaprepašćene Banjčana i žitelja sela Izumna, Duge Luke i Prvoneka, „bačen“ na dve „deonice“, prvu na dužini od stotinak metara od banjske crkve do starih bazena, i drugu, kroz naselje Skenderci na oko 200 metara.Između ovih „deonica“ na dužini od oko 300 metara, ostao je stari sloj asfalta sa par rupa, relativno očuvan, ali sa širinom kolovoza od oko tri metra.

Ovo mu dođe kao u onoj meteorološkoj prognozi, oni kažu mestimično oblačno, a mi malo drukčije, mestimičmo asfaltno, što nam nikako nije jasno šta se htelo ovakvim asfaltiranjem, možda da utisak o lokalnoj vlasti bude popravljen baš u zadnjim danima stare i iščekivanju nove godine, ironišu Banjčani nezadovoljni izgledom puta koji predstavlja višedecenijsku ruinu iako povezuje Banju sa jezerom Prvonek.Rukovodstvo Gradske opštine pokušalo je da opravda izneverena očekivanja Banjčana, pozivajući se na imperativ izgradnje fekalne kanalizacije od Prvoneka do Vranjske Banje u 2023. godini.

Skoro 30 godina propada put od Banje do Prvoneka, SNS je na vlasti već 11. godinu, ali je problem što se radi o zahtevu iz Beograda da od akumulacije Prvonek do Banje mora da se najpre izgradi fekalna kanalizacija, pa tek onda da se rehabilituje ovaj lokalni put, a to mnogo košta, samo za put treba obezbediti više od 60 miliona dinara, previše za banjski budžet, obrazlaže izvor portala iz Gradske opštine.

Po njegovim rečima, „povremenim asfaltiranjem malih deonica i krpljenjem udarnih rupa i propalog asfalta, rukovodstvo Gradske opštine će amortizovati nezadovoljstvo Banjčana i stanovnika sela duž ovog puta“.

A to uvek prolazi kod većine građana, pomirljivo zaključuje izvor InfoVranjskih.rs.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Lelek 06/01/2023

    Ostavi komentar