PSI LUTALICE ogroman problem koji NIKO NE REŠAVAVeliki broj pasa lutalica neprekidno stvara velike probleme po Vranju, sudeći bar po dojavama čitaoca Info Vranjskih.

Najnovije žalbe građana odnose se na prostor oko OŠ „Dositej Obradović“ gde veliki čopor ovih životinja ugrožava bezbednost ne samo školske dece, nego svih građana, što se lepo vidi na snimcima koje su meštani poslali.Ko vodi brigu o čoporu pasa lutalica koji se kreću neprekidno po gornjoj Čaršiji i napadaju druge pse, prepadaju ljude, a da ne pričam da se brojna deca vraćaju sama iz škole po mraku. Oni koji treba da vode brigu o tome, sete se tek kada se neko nađe da potruje ove životinje. Ljudi ne znaju da li da dozvole sebi da mu iskasape dete dok se vraća iz škole ili da se posle vucara po sudovima što se branio. Strašno – ocenjuje jedna naša čitateljka.

Ovaj problem je prisutan gotovo jednu deceniju, a uprkos stalnim obećanjima, nijedna vlast se nije potrudila da ga reši, a i ovi koji su se trudili, činili su to bez uspeha.Recimo, čopor od oko 20 ovih životinja svakodnevno je prisutan kod ATD-a i otežava čak i pružanje zdravstvenih usluga.

Druga iskustva govore o njihovom naglom rastu, o tome kako je pored gotovo svake zgrade bilo dva ili tri napuštena psa, a sada ih ima desetak, pa i više.

Centar Vranja FOTO Info Vranjske

Podsetimo, Grad Vranje je ovde u 2019. godini doveo firmu „Avenija MB“ iz Beograda, za koju se sumnja da je povezana sa naprednjakom Zoranom Babićem, za koju je odvojila 4,5 miliona dinara te godine, ali problem, očigledno, nije rešen, naprotiv.

Sada više nema ni njih, ni azila za pse, ni novca da se problem reši, pa njegova eskalacija nikog ne sme da čudi, ali bi mnoge morala da zabrine.

Psi lutalice (ponovo) ogroman problem

ČOPOR lutalica TRI PUTA NAPAO za sat vremena, ujedena i trudnica!

Komunalne policije, naravno, nigde nema, niti se odaziva na pozive ove prirode koje građani dnevno upućuju prema ovoj službi.

Takođe, inspekcijske službe se prave da ne primećuju ovaj problem već godinama, pa je građanima ostalo da se sami snalaze.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Poreznik 04/10/2021
  2. Mile 04/10/2021
  3. Bivša prijateljica 04/10/2021
  4. Građanin 04/10/2021
  5. Radovan Treći 04/10/2021
  6. Beba 04/10/2021
  7. Ana 04/10/2021
  8. Lelek 04/10/2021
  9. Mira 05/10/2021

  Ostavi komentar