Psi lutalice (ponovo) ogroman problemVeliki broj pasa lutalica (opet) stvara velike probleme po Vranju.Ovaj problem je prisutan gotovo jednu deceniju, a uprkos stalnim obećanjima, nijedna vlast se nije potrudila da ga reši, a i ovi koji su se trudili, činili su to bez uspeha (vidi antrfile).

Prisustvo velikog broj pasa beskućnika, o kojima niko ne brine, posebno je vidljivo u zimskim mesecima.Recimo, čopor od oko 20 ovih životinja svakodnevno je prisutan kod ATD-a i otežava čak i pružanje zdravstvenih usluga.

Druga iskustva govore o njihovom naglom rastu, o tome kako je pored gotovo svake zgrade bilo dva ili tri napuštena psa, a sada ih ima desetak, pa i više.

Podsetimo, Grad Vranje je ovde u 2019. godinii doveo firmu „Avenija MB“ iz Beograda, za koju se sumnja da je povezana sa naprednjakom Zoranom Babićem, za koju je odvojila 4,5 miliona dinara te godine, ali problem, očigledno, nije rešen, naprotiv.

Sada više nema ni njih, ni azila za pse, ni novca da se problem reši, pa njegova eskalacija nikog ne sme da čudi, ali bi mnoge morala da zabrine.

Komunalne policije, naravno, nigde nema, niti se odaziva na pozive ove prirode koje građani dnevno upućuju prema ovoj službi.

Takođe, inspekcijske službe se prave da ne primećuju ovaj problem već godinama, pa je građanima ostalo da se sami snalaze.

NIV

PROBLEMI I PARE

Grad Vranje je, na naprednjački način, u 2019. godini pokušao da reši problem uklanjanja ovih pasa sa ulica. posao poverivši firmi „Avenije MB“ iz Beograda, uz dokument koji je potpisao načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Prema ovom dokumentu, „stručna komisija“ odlučila je da se na Javnoj nabavci posao dodeli „Aveniji MB“, kao jedinom ponuđaču.

Prema uslovima javne nabavke 404-5/2018-07/1 čitav posao bio je vredan 4,5 miliona dinara, a „Avenija“ je za zbrinjava jednog psadobila od Grada 3.360 dinara, što znači da se računa da su Beograđani ovde pohvatali i u svoje prihvatilište u Novom selu kod Vrnjačke Banje smestiiti 1.339,2 napuštena psa.

Pa odakle onda ovi novi čopori?

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar