Promocije romana „ISKUŠENIK“ u Medijskom skloništu u VranjuNovinar „Južnih vesti“ Nikola Đukić promovisaće svoj roman prvenac „Iskušenik“ u Medijskom skloništu u Vranju. Promocije romana „Iskušenik“ zakazana je za subotu od 19 časova.

Kako je ranije izjavio autor ovog dela, ideja o „Iskušeniku“ je nastala još 2017. / 2018. godine.

U to vreme su neke moje kratke priče dobro prolazile na raznim književnim konkursima i hteo sam da napišem priču koja će biti smeštena u Paklu i da imam samo dva lika, grešnika i Đavola. Kada smo bili u karantinu, krenuo sam da pretražujem šta sve imam u laptopu i naišao na tu priču i shvatio da moji pokušaji humora nisu bili baš najbolji, te sam obrisao sve i ostavio samo prvu rečenicu, rekao je Nikola Đukić za City Smart radio iz Niša.

Roman „Iskušenik“ izdat je od strane izdavačke kuće „Besani“.

Kratki opis „Iskušenika“ – Pakao nikada nije bio bliži

Nakon izvršenog samoubistva, pokojnik se suočava sa Đavolom i otkriva da Raj i Pakao nisu ono što je očekivao, već da postoji drugačija vrsta izazova koje mora da savlada. Đavo mu nudi neobičan dogovor: ako želi svoju dušu, mora izvršiti deset ubistava u stvarnom svetu. Svakim novim ubistvom njegove šanse da izbegnu večnu patnju biće veće. Dok se upušta u jezive zadatke moraće da se suoči sa moralnim dilemama koje ga dovode do ludila.

NIV  • Ostavi komentar