Promocija zbirke “Elastične priče” Aleksandra Stankova u MEDIJSKOM SKLONIŠTU u Vranju

Eko Taxi Vranje

U organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost kao i Tima za razvoj i integracije ,28. maja od 18 sati, u Medijskom skloništu (Osme brigade br.3) u Vranju svoju zbirku “Elastične priče” promovisaće novinar Aleksandar Stankov.

Junaci “Elastičnih priča” u prosvetljujućim iskustvima svog života svedoče o trenucima kada
se život menja ili kada, saterani u ćošak, sabiraju i sublimiraju sve ono što im je on doneo i
traže put za dalje. A opet, svi likovi su jednostavni i svi liče jedan na drugog i na nas. U svojim susretima, zgodama i nezgodama pokazuju koliko je ljudska duša elastična.Zbirka je podeljena u tri tematske celine u kojima se pripoveda i o univerzalnim pitanjima kaošto su sloboda, otuđenost, sreća, šovinizam, nacionalizam, kosmopolitizam, prosvetiteljstvo, ali i o osnovnim iskustvima života: ljubav i smrt, preljuba, bliskost ili susret sa nepoznatim kao što je virus korona.

Stankov je knjigu sa 14 priča objavio u oktobru 2021. godine, a izdavač je beogradska “Agnosta”. Na promociji u Vranju će, pored autora, govoriti i izdavač Ivan Drljača kao i novinarka Jelena Stojković i glumac i urednik Invo Vranskih Mihajlo Babačko Stojković.

Aleksandar Stankov je rođen 1986. godine u Nišu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u ovom gradu, na smeru Književnost i srpski jezik. Od 2008. godine se, sa povremenim prekidima, bavi novinarstvom. Za uređivački rad dobio je nagradu “Slađana Veljković” za 2018. godinu. Odnedavno je u IT sektoru.

“Elastične priče” su njegova prva zbirka koja je nastajala poslednjih nekoliko godina. Priča “Mrak” štampana je 2015. godine u zborniku “Crte i reze” biblioteke iz Svilajnca. Autor je bloga “Zapisi sa južne strane” gde objavljuje svoje priče, kolumne i komentare.  Živi i radi u Nišu.  • Ostavi komentar