Pretnje SMRĆU Šaipu KamberijuŠaip Kamberi, narodni poslanik iz Bujanovca i predsednik PDD, objavio je na svom FB profilu „da je dobio pretnju smrću od osobe koja se potpisala kao Danijel Milković, javlja FoNet, a prenosi list Danas.

Dosta je bilo obmane, a što se tiče tebe lično, uvek pazi na leđa kada negde ideš. Nikada nećeš znati kada ću doći po tvoju glavu, navodi se u poruci koju je dobio Kamberi.Šaip Kamberi je ocenio „da je to atmosfera u kojoj Albanci rade, deluju i žive u autoritarnoj državi Aleksandra Vučića“.

Podsećamo, Šaip Kamberi je u intervjuu za list Danas, u izdanju ovog lista vikendom,  poručio, ali i upozorio „da je dijalog u Briselu poslednja mogućnost afirmacije političkog položaja Albanaca na jugu Srbije“.Kamberi je poručio da integracija Albanaca u društvene strukture Srbije treba da krene odozdo, u opštinama u kojima Albanci čine većinu, jer u Zdravstvenom centru u Vranju od 500 zaposlenih nema nijednog Albanca, a od 12 sudija Osnovnog suda je svega dvoje Albanaca“.

Kamberi je istovremeno osudio, kako je naveo, „radikalniji nastup desne opozicije u Srbiji kada su Kosovo i Albanci u pitanju i albanofoobiju tabloidnog novinarstva u zemlji i opslurnih desničarskih portala“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. SRBIN 27/02/2023

    Ostavi komentar